2-5
 (0-1)
 2009-08-08

Ö-derby, Josse fyra mål och vinst

Nystart av serien och derby direkt. Som vanligt är det lite tufft att gå ut i ett derby där båda lagen är taggade till max. Mycket riktigt blev det lite ställningskrig i början av matchen, men ganska snart kunde vi ta över rodret. Josse som var riktigt på högget idag, skapade vår första målchans på en nick som gick strax över. Precisioninlägget kom på hörna från Elin känsliga fot. Strax efter i samma minut var Elin framme och fick till ett bra avslut. Hemmalaget ryckte upp sig lite och kunde lyfta upp spelet, dock kom dom inte mycket längre än till vårt stabila försvar.

I 19:e minuten får vi åter igen en hörna, Elin tar även denna. Om den förra var bra var denna ännu bättre. Josse sätter åter igen fram pannan och bollen stryker strax över ribban, detta läge var värt ett bättre öde.

Vi trummar på och släpper inte in motståndarna i vår försvarszon. En stund efter att Skogen har haft ett farligt skott strax över, spelar hon fram Josse. Josse rycker till sig den yta hon behöver och skottloppar bollen i mål.

I slutet på halvleken sätter värmen sina spår och vi tvingas röra om i laget lite. Som alltid tar det en stund att spela in sig, detta utnyttjade Valla genom att få till sina två avslut i första halvleken. Trots detta var det inte slut på våra farligheter. Skogen som kanske har varit genomgående vår bästa spelare under året, tar tag i bollen i mittcirkeln. Med några passningsfinter är hon igenom deras försvar och skapar sig ett friläge. Jag vet inte om Malin blev chockad att hon blev så ren med några få enkla medel. För när hon kom ensam med målvakten försvann kylan, trots detta får hon till ett bra avslut som sniker stolpens utsida.

I andra halvlek tar det fem minuter innan det ringer. Vår gudomliga Hanna slår en helt underbar djupledsboll till Josse. Första avslutet från vår skyttedrottning tar målisen men inte bättre än att hon lämnar retur. Returen lägger Josse iskallt in mitt i målet. Två minuter senare var det dags att betala tillbaka. Josse driver upp bollen på högerkanten, drar några backar och är fri med målvakten. I stället för att avsluta själv lägger hon en drömpassning till Hanna som bara kan rulla in bollen i öppet mål, med ett ljud från målisen skitt.

Med 3-0 var matchen klar, trodde nog alla utom Valla. En snabb reducering på en lobb gav hemmalaget hopp. Vi tog det ganska piano trots baklängesmålet och kunde kontrollera matchen. Men ju längre matchen ked kom hemmalaget allt närmare mål. När ca: tjugo minuter kvar får de till ett läge på Malinos kant. Jag vill inte säga att det var ett misstag från Malin, men det var enda gången i matchen som hon släppte till ett läge. Även att Malino stör Valla tjejen i avslutet får hon iväg ett kanonskott som Marre inte kan hålla.
Med 3-2 var det match igen och nerverna börja komma på våra spelare och ledare. Man såg på spelet att hemmaspelarna var klar hungrigare än vi. Och det blev inte bättre när Andrea gjorde en Italienare och fick utgå. Men med vår spelskicklighet på alla fronter, från Marre i mål och till avbytarbänken kunde vi reda ut stormen och dessutom punktera matchen när fem minuter återstod.

Geniet Hanna spelar fram sin namne till ett friläge. Tyvärr tappade Stenhård med lite hjälp balansen i avslutet men på något konstigt sätt fick till det ändå. Målvakten gör en reflexräddning, returen går åter igen ut till dagens utropstecken som gör sitt tredje mål för dagen. Minuten efter tycket Josse att det var lika bra att spika igen locket genom att göra 5-2. Hanna levererade åter igen bollen till den avslutande skottlobben.

Att Josse fick en bukett blommor för bäste spelare var inte så konstigt med dagens insatts. Det är helt underbart att se henne i storform nu när hon äntligen är skadefri. Om man skall ge sig på det svåra uppdraget att ta ut våra tre bästa spelare så väljer jag Josse, Hanna, och Skogen i nämnd ordning. Delad fjärdeplats kommer Marre, Andrea, Woddy, Malino, Ellen, Elin, Carro, Johanna, Moberg, Mia och yrvädret Stenhård.

0-0-1-1 Johanna A

4 min. Hörna G-S Orust FC från höger
5 min. Josse, farligt avslut strax över ribban
5 min. Elin, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
18 min. Josse, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
19 min. BYTE Stenhård in - Hanna ut
19 min. Hörna G-S Orust FC från höger
19 min. Josse, farligt avslut strax över ribban
23 min. Skogen, farligt avslut strax över ribban
24 min. !!! MÅL 1-0, Josse lobbar bollen i högra krysset. Assist: Skogen
25 min. Elin, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
25 min. BYTE Mia in - Elin ut
27 min. VARNING Stenhård
27 min. Stenhård, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
29 min. BYTE Moberg in - Ellen ut
30 min. BYTE Hanna in - Stenhård ut
30 min. BYTE Stenhård in - Johanna A ut
35 min. Valla, avslut, över målet
36 min. Valla, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
38 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
40 min. BYTE Ellen in - Andrea ut
43 min. Skogen, friläge, avslut utanför
45 min. BYTE Johanna A in - Stenhård ut
45 min. BYTE Elin in - Carro ut
47 min. Valla, avslut på mål som målvakten lätt tar
50 min. !!! MÅL 2-0, Josse slår in en retur mitt i målet. Assist: Hanna
52 min. !!! MÅL 3-0, Hanna insida av foten vänstra delen av målet. Assist: Josse
54 min. !!! MÅL 3-1, Valla lobbar bollen strax under ribban
57 min. Valla, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
58 min. BYTE Andrea in - Moberg ut
59 min. Skogen, avslut på mål som målvakten lätt tar
60 min. Hörna G-S Orust FC från höger
61 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
61 min. Josse, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
61 min. Hanna, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
62 min. Valla, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. BYTE Stenhård in - Hanna ut
64 min. Valla, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
64 min. BYTE Carro in - Mia ut
67 min. Stenhård, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
68 min. Johanna A, friläge, avslut utanför
69 min. !!! MÅL 3-2, Valla skjuter in bollen vänstra delen av målet
72 min. VARNING Skogen
74 min. Stenhård, avslut, över målet
75 min. Valla, avslut utanför, höger om målet
79 min. BYTE Moberg in - Andrea ut
79 min. Valla, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
81 min. Josse, farligt avslut strax över ribban
82 min. Hörna Valla från höger
83 min. Valla, avslut på mål som målvakten lätt tar
85 min. Stenhård, lobbar bollen högra delen av målet
85 min. !!! MÅL 4-2, Josse farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar. Assist: Stenhård
86 min. !!! MÅL 5-2, Josse lobbar bollen mitt i målet. Assist: Hanna
87 min. BYTE Johanna A in - Hanna ut
88 min. Valla, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
90 min. Elin, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
91 min. BYTE Mia in - Johanna A ut
93 min. Valla, avslut på mål som målvakten lätt tar