IF Viken
3-1
 (0-0)
Orust FC

Det var väl inte den lättaste matchen att avsluta säsongen. Med tanke på att Viken tog hem seriesegern och vi blev klart sist. Det märktes ganska omgående att det var klasskillnad mellan lagen.

Tempot på passningsspelet var det högsta jag set i år. Trots detta stod vi emot bra. Vist vi släppte till ett gäng farligheter men en storspelande Fanny är ju med i laget också.

Det som slog mig i första halvlek var att vissa spelare har haft en otrolig utveckling de senaste matcherna nu när de fått vara med och spela. Främst tänker jag på Ellen som hade väldigt svårt att hinna med i våras men som nu inte släppte en j…l över bron. En förbluffande utveckling. Skyttekungen i UTV-gänget Filippa, gör sin första match från start som ytterback. Även där har vi en oerhörd tillgång, fantastisk bra idag. För att inte tala om Davidsson som dominerar på mittfältet

Om vi går över till andra halvlek så startade hemmalaget ganska omgående med en hörna som så när går in direkt. Men vår hjälte i mål ville annat och tippade bort bollen. Bollen går ut så småningom till en skjutglad Vikenspelare som drar till. Skottet blockas av (vet ej vem) returen går ut och en hemmaspelare får till en stumrullare som letar sig in mot bortre stolpen. Men vem är där och pillar bort bollen på mållinjen, jo givetvis Fanny.

Knappa tio minuter in i andra kan vi inte hålla tätt längre. Vi släpper en spelare som kan i lugn och ro måtta ett skott som tar en bana över Fanny och tätt under ribban i mål.

Baklängesmålet fick oss att vakna till och vi lyfte upp spelet. Detta lönade sig. Med bra tryck i deras straffområde letar sig bollen fram till Elsa som hänger in kvitteringen (ass oklart).

Strax efter målet är vi sånär att ta ledningen. Ett fint placerat skott av Sandra (tror jag) får målvakten sträcka på sig och tippa bollen till hörna. Hörnan blir hyperfarlig där bollen går lite hit och dit innan de kan rensa bort en från mållinjen.

Man kan inte säja något annat än det blev en lyckad rensning för det blev till ett friläge. Trots att Sara och Marie gör ett otroligt hem jobb som sånär får löst situationen lyckas Vikenspelaren tråckla sig ur det hela och göra 2-1. Det är det här som skiljer sig från topp och bott.

Vi hänger inte läpp för det utan börja spela otroligt fin anfallsfotboll där bollen stundtals går som på ett snöre. Att vi får till det så beror dels på Emma som till dagen till ära får spela på topp. Hon var som en kalv på grönbete och var överallt. Bäste spelaren hos oss om jag fick bestämma.

Tyvärr ramlade trean in bakom oss i 71:e minuten då de vänder bort oss i straffområdet. Otroligt stark gjort, en enmansshow.

Om vi haft en knackig säsong som avslutade vi med flaggan i topp. För sista kvarten var det bästa jag sett i år. Vi var som bålgetingar utanför deras straffområde, tyvärr saknades det lilla extra för att struta.

Som det ser ut nu så följer Skoftebyn, Herrestad, Vinninga, Gauthiod, Vänersborg med oss ner i div.3. Ev. kan Skoftebyn klara sig på något konstigt sätt, men jag kan inte se hur.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

1 min. Viken, avslut utanför, höger om målet

5 min. Viken, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

10 min. HÖRNA vänster

11 min. Elin P, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

11 min. HÖRNA höger

19 min. HÖRNA vänster

19 min. Viken, avslut, över målet

21 min. Viken, friläge, målvakten räddar

21 min. Viken, Fanny boxar bort den på mållinjen

29 min. Viken, friläge, avslut utanför

30 min. Viken, avslut utanför, vänster om målet

31 min. Viken, avslut, över målet

33 min. Viken, friläge, målvakten räddar

33 min. HÖRNA vänster

36 min. Viken, friläge, målvakten räddar

44 min. HÖRNA höger

44 min. Viken, avslut utanför, höger om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. HÖRNA vänster

45 min. Viken, Fanny räddar på mållinjen genom boxar ut bollen till en hörna

46 min. Viken, farligt avslut som blockas av en spelare

47 min. Viken, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen

49 min. HÖRNA vänster

53 min. !!! MÅL 0-1, Viken skott i högra krysset

55 min. Viken, friläge, målvakten räddar

61 min. !!! MÅL 1-1, Elsa H närskott mitt i målet

62 min. Sandra D, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

62 min. HÖRNA höger

62 min. Sandra D, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen

63 min. !!! MÅL 1-2, Viken friläge, tidigt skott strax under ribban

68 min. Elsa H, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar

69 min. Viken, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

71 min. !!! MÅL 1-3, Viken närskott i högra stolpen och in

72 min. HÖRNA vänster

73 min. Viken, avslut utanför, höger om målet

77 min.

78 min. Sandra D, avslut utanför, vänster om målet

79 min. Emelie L, farligt avslut strax utanför högra stolpen

85 min. Viken, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar

85 min. HÖRNA vänster