2-2
 (2-2)
IF Viken

Fortfarande obesegrade, mål av Hanna *2

Att det inte skulle bli någon lätt uppgift mot Viken viste vi redan innan start. Men damerna stod upp bra och var faktiskt som matchen gestaltade sig, närmas segern.

Det var inte lättspelat på Tavlebord idag. Stark vind gjorde att lagen hade var sin halvlek. Viken fick medvind i första och kunde inte helt oväntat föra spelet. De han med tre hörnor och ett avslut som Marre räddade, innan vi kunde få till vårt första avslut, men vilket avslut. Skogen hittar Stenhård med ett djupledspass, med kvicka ben sprintar hon ifrån deras backar och gör ett iskallt avslut i mål. Vi fick bara glädjas åt ledningen i några minuter innan Viken kunde kvittera. Och vilken kvittering, ett kanonskott från tjugo meter rakt upp i nättaket, inte ens Marre han med när bollen strök strax under ribban. Viken fortsatte att dominera spelet, hade några avslut men ingen riktig giftig för Marre. När kvarten kvar av halvleken börjar vi kunna lyfta upp spelet, våra Hannor fick till var sitt avslut men utan resultat. När allt kändes rätt lugnt får gästerna till ett läge där vi tycks ha kontroll över det hela. En klack nere längst kortlinjen ställer vårt försvar, Viken tjejen vänder om och frispelar en kompis vid straffpunken som bara kan placera in bollen i mål. Målet kom (som alla) mycket olämpligt strax före halvlek. Men Elin skulle se till att vi fick en chans till. Hon bryter högt upp i banan slår ett perfekt inlägg som hittar Hanna vi bortre delen av målet. Hanna som kommer med full fart gör inget misstag utan kvitterar och vi kan gå till vila med 2-2.

Nu var det vår tur att ha vinden i ryggen och det märktes ganska snart att det var en klar fördel. För om Viken hade första halvlek var andra vår. Vi tog kommandot och fick till ett kanon läge i fjärde minuten. Josse får en boll från vänsterkanten, hon drar en spelare, springer parallellt med straffområdeslinjen, tyvärr ser hon inte att målvakten halkade i samma ögonblick som hon drar till på volley, skottet går utanför. Gästerna sticker upp några gånger men det blir aldrig riktigt farligt. I 26:e minuten är Josse på gång igen, denna gång kommer hon från högerkanten. Även nu drar hon en spelare, rundar även målvakten men kommer ut i en väldigt snäv vinkel. Med en härlig konstspark vinklar hon in bollen i mål, trodde vi. När bollen når mållinjen kommer en oförskämd Vikenspelare och slår bort densamma. I 27:e slår Skogen en frispark som Hanna skarvar, tyvärr gick den över. En stund senare har vi ett trippelläge att ta ledningen efter en hörna. Det var lite svårt att se vilka som var inblandade i röran framför mål, jag tror det var Hanna, Moberg och Elin. Med tur och skicklighet lyckade Viken rensa bort bollen till slut. Det blir lite öppnare spel sista tio och gästerna sticker upp ett par gånger med två farliga frisparkslägen till följd, båda utan resultat.

Att det blev oavgjort idag är nog ledarna från båda stallen rätt nöjda med och ändå inte. Kan tänka mig att Vikenledarna tyckte att de var närmast segern p.g.a. att de nog hade mer procent av spelat totalt. Själv grämer det mig lite att vi inte får in någon av de fina chanserna i andra halvlek, å andra sidan kon man ju inte klaga på effektiviteten i första.
De var många som var bra idag (i båda lagen) men det var en som stack ut lite extra hos oss och det var Hanna. Hon gör klart sin bästa match i år, vinner de flesta närkamperna och med sin bollkänsla och spelförståelse dominerade hon sin del på plan. Inte konstigt att hon fick en ros för bästa spelare i GS. Ett bra betyg för oss var att rosen till gästerna gick till deras mittback, ett bra val för hon tog det mesta.

5-0-5 Viken

Och så här såg matchen ut med Viken ögon, hämtat från deras hemsida.

" Vikendamerna fick inkassera årets första poängförlust när man på bortaplan mötte Gilleby/Stala. Slutresultatet skrevs till 2-2 efter samma siffror i halvtid. Spelet förstördes helt och hållet av en ihållande vind i planens längdriktning där vi hade medvind i första. Trots ett stort bollinnehav i första lyckades vi inte dra ifrån i målprotokollet utan hemmalaget kunde på göra två mål på sina få chanser. Hemmalaget tog ledningen i 7:e min på en genomlöpning i mitten. Tre minuter senare kvitterar Lina Staf på ett jätteskott i nättaket framspelad av Lollo Ljungberg. Resten av halvleken massvis av vikenhörnor, inlägg och genomspelningar men det mesta rann iväg med vindens hjälp. Fyra minuter före paus gör Josefin Jonsson ett jättejobb och spelar fram Lina Staf som ger Viken ledningen. Tyvärr får hemmalaget kvittera strax före paus på ett enkelt misstag. I andra får hemmalaget medvind och tar över. Vi är illa ute och klarar oss med både tur och skicklighet, räddar på mållinjen två gånger bl.a samt så missar G/S helt öppet mål. Vi har några halvchanser och två riktigt bra lägen i andra, men som helhet är reultatet rättvist och vi mötte ett riktigt bra lag som med all säkerhet kommer att finnas med i toppen av serien. Välorganiserade, starka och med ett eget spel kommer Gilleby/Stala bli en obehaglig överraskning för fler lag. I ett bra kämpande vikenlag ges överbetyg till planens bästa spelare, Anna Ödman. "