HEF Valbo
4-1
 (2-0)

Valbo för tuffa för oss

Trots att vi gör en bra match är motståndarna bättre. Det var ett högt tempo och tufft spel på en kanonfin Genevi. Vårt mittfällt gör en kanonmatch, krigar ordentligt och äger mitten i stora delar av matchen. Man detta hjälpte tyvärr inte, Valbo gör som ett topplag gör, tar vara på när det bjuds.

1-0 får de till skänks när Moberg kastar sig för att blocka ett skott/inägg. bollen ändrar riktning och ställer Marre. Tvåan släpper vi två Valboskor mitt framför mål och den ena av dom kan enkelt nicka i mål. Vi bjöd på ytterliga ett sådant mål till, men då var det en ensamspelare som kunde ta ner bollen och lugnt avsluta i mål.

Trots att vi spelar bra i försvaret har vi inte råd med sådana här misstag, allra minst mot topplagen för då smäller det direkt.
Matchen var annars en rätt chansfattig historia förutom målen hade Valbo sex avslut på mål och vi fem, så det känns extra tungt att ta med sig en 4-1 förlust idag, uddamålet hade nog varit mer speglande för matchen.

Det var många som kämpade och slet idag, Ellen gör en jättematch men kommer ändå i skymundan av Josse och Skogen. En annan spelare som lyfte sig rejält var Sanna. Sanna kom in på höger backen när Moberg kört slut på sig, sedan gjorde hon ett magnifikt jobb och blev kvar där.

Två varningar för tjöt idag, inte bra. Men jag kan förstå frustrationen hos våra damer, nivån hos Dalslandsdomarna ligger långt över våran här nere. Vi är inte riktigt vana att det smäller runt benen och armar som hela tiden bromsar framfarten för oss. Detta är något vi får lära oss och ta med oss i framtiden. Som det är nu förlorar vi på det efter som vi spelar långt under det tillåtna.

3 min. Carro, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
6 min. !!! MÅL 0-1, självmål Moberg skarvar bollen i mål bakom Marre
19 min. Valbo, avslut, över målet
19 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet
20 min. BYTE Mia in - Moberg ut
25 min. BYTE Sanna in - Sese ut
27 min. !!! MÅL 0-2, Valbo nick strax under ribban
30 min. Mia, avslut på mål som målvakten lätt tar
30 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
38 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar

45 min. BYTE Sese in - Carro ut
54 min. BYTE Carro in - Sese ut
54 min. Hörna Valbo från vänster
55 min. Valbo, slår in en retur vänstra delen av målet
60 min. !!! MÅL 0-3, Valbo avslut, över målet
62 min. Stenhård,
65 min. BYTE Emelie in - Johanna A ut
66 min. Stenhård,
67 min. Hörna Valbo från vänster
67 min. Valbo, farligt avslut strax utanför högra stolpen
68 min. Josse,
71 min. BYTE Johanna A in - Stenhård ut
72 min. !!! MÅL 0-4, Valbo
73 min. BYTE Moberg in - Carro ut
74 min. !!! MÅL 1-4, Josse . Assist: Johanna A
78 min. Hörna G-S Orust FC från höger
81 min. BYTE Stenhård in - Mia ut
84 min. VARNING Skogen
85 min. Hörna Valbo från höger
86 min. VARNING Ellen