Vallens FF
0-3
 (0-1)

Stabil seger

Efter våra två senaste matcher var det skönt att få stolpe in igen. I strålande sol och med byig vind kunde vi ta hem en stabil seger.

Det var hemmalaget som började piggast med två tidiga avslut. Detta fick oss att vakna till och få lite ordning på spelet. I tionde minuten får vi ett inkast från högerkanten som Carro tar hand om. Hon kastar bollen centralt in i plan där Skogen står. Skogen ser att målvakten är långt ut och får till ett lobbskott. Bollen seglar så fint över målisen och tar i den vänstra stolpens insida rullar jämns med mållinjen och i högra stolpen och mål. Efter målet börjar vi spela riktig fin fotboll, med Hanna och Skogen som dirigenter. Johanna som visat storform dom senaste matcherna, är lika bra på hugget nu med. Hon river och sliter och får till två riktigt farliga chanser. Det ena smiter strax utanför och den andra ett kanonskott som målvakten tar. Det blir inga mer mål i den första halvleken som vi bäde leder på mål och poäng.

Andra började som första med två snabba avslut från Vallen och mål för oss på det första. Hanna spelar fram Malino som fick gästspela på topp idag. Hon skjuter ett hårt pressat skott som målvakten tappar under sig, bollen rullar sakta mot mål där en back kommer för att rensa. Tur för oss var att Skogen kom i hundra knyck var tuffas och kunde tåa in bollen i mål. Målet öppnade upp matchen något och det blev lite mer ytor.

I 70:e minuten får Vallen ett jätteläge att kvittera genom ett friläge. Marre var som vanigt på tårna och rusar ut, Vallen spelaren får till ett kanonskott som Marre räddar med ansiktet!!. Knockad av bollen ligger hon kvar, domaren låter spelet gå vidare och returen går snett ut tillbaka till Vallen som har öppet mål. Marre kvicknar till för en sekund och rusar upp, kastar sig och räddar bollen, för att sedan säcka ihop igen. Efter en stunds omvårdnad är hon okey igen. Dubbelräddningen knäckte nog Vallen för efter den hade dom inte ett avslut.

Stenhård som alltid jobbar och sliter men har haft det lite tungt att få till det de senaste matcherna kvicknar till rejält. Nu visade hon verkligen varför hon är med, på kort tid hinner hon med tre farligheter och är så när, att öka på vår ledning. I stället blir det Johanna som kan sätta trean. Framspelningen kom från planens gigant Hanna, med en fin djupledsboll hittar hon Johanna som på ett friläge kallt kan näta.
Detta var en härlig seger att gå till sommarvila med. Nu kan vi gotta oss åt segern enda tills nästa match den 27/7, OM-final mot Myckleby/Morlanda .
Och till sist TACK Tjejer, ni vet varför.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
2 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
4 min. Hörna Vallen från höger
8 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
10 min. !!! MÅL 1-0, Malin O halv volley i vänstra stolpen och in. Assist: Carro
15 min. Hörna G-S Orust FC från höger
16 min. Anna O, farligt avslut som blockas av en spelare
17 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
18 min. Hanna, farligt avslut strax utanför högra stolpen
23 min. Andrea, avslut på mål som målvakten lätt tar
28 min. Johanna A, avslut, över målet
29 min. Hanna, avslut på mål som målvakten lätt tar
32 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
34 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
35 min. BYTE Sese in - Hanna ut
36 min. BYTE Malin O in - Stenhård ut
40 min. BYTE Malin O in - Mia ut
41 min. Johanna A, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar

ANDRA HALVLEK
45 min. BYTE Hanna in - Sese ut
45 min. Vallen, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
46 min. Hörna Vallen från vänster
47 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
51 min. !!! MÅL 2-0, Skogen närskott strax inanför vänstra stolpen. Assist: Malin O
54 min. BYTE Stenhård in - Malin O ut
55 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
59 min. BYTE Mia in - Carro ut
59 min. Hanna, avslut på mål som målvakten lätt tar
62 min. Hörna Vallen från höger
62 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
69 min. Hörna Vallen från höger
70 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
71 min. Skogen, farligt avslut strax över ribban
72 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
75 min. Hörna Vallen från höger
75 min. BYTE Carro in - Moberg ut
77 min. Johanna A, avslut på mål som målvakten lätt tar
78 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
80 min. !!! MÅL 3-0, Johanna A skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: Hanna
80 min. BYTE Sese in - Hanna ut
81 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
82 min. BYTE Malin O in - Anna O ut
83 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
86 min. Andrea, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
87 min. Hörna Vallen från höger
90 min. Stenhård, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
90 min. VARNING Frida L