0-3
 (0-2)
HEF Valbo

Första förlusten hemma sedan 2007

Det var en ganska oslagbar svit som försvann idag. Inte nog med att vi förlorade den tidiga seriefinalen (vem hade trott att vi skulle spela en sådan i våras) så sprack vår förlustfria svit hemma. Senast vårt A-lag gick av planen som förlorare hemma i seriespel var den 2:e juni 2007 mot Skee/Strömstad, resultatet den gången var 3-5. Den 745 dagar långa förlustsviten går ju att slå igen, värre är den att vi aldrig fått stryk hemma på Lövängen sedan samarbetet 2005. Den sviten går tyvärr inte att upprepa. Vi får istället rikta in oss på att slå 1486 dagar sedan den första matchen spelades på Lövängen, en god utmaning.

Nu blev det visst en rejäl urflumning, så vi kanske får återgå till dagens match. Vi började kanonbra de första tio minuterna och spelade ut gästerna. Ellen kunde så när göra 1-0 på ett långskott som målvakten tappade i det besvärande motljuset från den låga solen, tyvärr fick hon tag i bollen precis innan den gick över mållinjen. Efter vår fina inledning började gästerna ofint nog ta över matchen. De började skapa lite små chanser som vi inte hade några problem med, för att sedan öka kvalitén på avsluten. Efter tjugo minuter fick Marre göra sin första friläges räddning, strax efter var det dags igen då hon räddar ett kanonskott till hörna. Vi sticker upp och Johanna skapar ett friläge, men deras duktiga målvakt kastar sig framför fötterna och tar bollen. Par minuter efter den chansen får vi till ett mönsteranfall. Jose ut till Elin som måttar ett perfekt inlägg till Johanna som direktskarvar bollen mot mål. Tyvärr blev inte träffen den önskvärda utan målvakten kunde ta bollen ganska lätt. Synd att ingen talade om för Johanna hur ren hon var, för då hade hon nog tagit ner bollen och fått till ett bättre avslut. I den här delen i mitten på andra avlöser farligheterna varandra. Marre fick återigen visa vad hon går för. Anfallet efter drar Mia iväg ett direktskott på en spelvändning, målvakten får åter igen problem med solen och tappar även denna boll för att sedan rädda den på mållinjen.

Tio minuter kvar av halvleken tappar vi bollen på vår högerkant, Valbo vänder snabbt över till andra kanten och hittar en spelare som kommer helt fri och dundrar upp bollen i nättaket. Tre minuter senare var det dags igen, på samma kant skapas ett friläge. Valbospelaren rundar Marre, Malino jagar efter och kan så när avvärja situationen innan bollen ”snubblas” in i mål.
I andra halvlek gör vi lite ändringar för att få stopp på deras kvicka högerkant och försöker få till positionerna bättre på mitten. Detta gjorde ett litet lyft för oss men inte tillräkligt för att vända matchen. Deras farliga spelvändningar fick vi bukt med men vi hade väldigt svårt att få till det framför deras mål. Även om vi hade mer av spelet i andra så var vi aldrig nära att göra mål, förutom Josses tunga skott i början av halvleken. Gästerna hade inte så mycket dom heller, deras farligaste chans var när Woody slår en kompispass till Marre som var tvungen att dra deras på rusande anfallare. Dragningen var väl inte en av det bästa utan bollen gick ut till en ren Valboska. Helt ensam med Marre , på fyra meters håll drar hon iväg ett kanonskott som Marre limmar, detta hände en kvart in i andra.

Fem minuter från slutet släckte de allt hopp för oss när dom gör 3-0. Åter igen kom en helt ren spelare mot Marre, olyckligtvis blev hon framspelad av oss när vi försökte bryta en passning.
Klart man är oerhört besviken efter dagens förlust när man vet att vi kan bättre. Valbo vann rättvist och gjorde tydligen sin bästa match för året, detta enligt deras ledare. Lite tråkigt att höra detta andra matchen på raken, men det är bara vi som kan sätta stopp för dessa konstateranden. Nu tar vi nya tag mot det tuffa spelschemat efter midsommar så vi kommer in på banan igen.
Bäst i G-S idag var Marre tätt följt av Woody, framåt var Johanna den tongivande.

3 min. Ellen, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
10 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. Valbo, avslut, över målet
13 min. Hörna Valbo från vänster
17 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. Hörna Valbo från vänster
19 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
21 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
23 min. Valbo, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
24 min. Hörna Valbo från vänster
25 min. Johanna A, friläge, målvakten räddar
26 min. VARNING Valbo
27 min. Valbo, friläge, avslut utanför
27 min. Johanna A, friläge, målvakten räddar
31 min. Valbo, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
32 min. Mia, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
33 min. Andrea, avslut utanför, vänster om målet
36 min. !!! MÅL 0-1, Valbo närskott strax under ribban
38 min. BYTE Moberg in - Elin ut
38 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
39 min. !!! MÅL 0-2, Valbo friläger, rundar målvakten skjuter bollen strax inanför högra stolpen
40 min. BYTE Stenhård in - Hanna ut
41 min. Valbo, avslut, över målet
45 min. BYTE Hanna in - Mia ut
46 min. BYTE Ellen in - Malin O ut
50 min. Josse, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
56 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet
58 min. VARNING Andrea
58 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
59 min. Valbo, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
61 min. Valbo, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
62 min. Valbo, avslut som blockas av motståndare
63 min. Hanna, avslut som blockas av motståndare
63 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. BYTE Anna O in - Stenhård ut
68 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
69 min. Anna O, avslut som blockas av motståndare
70 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet
71 min. BYTE Stenhård in - Hanna ut
73 min. BYTE Mia in - Ellen ut
77 min. Malin O, avslut utanför, vänster om målet
80 min. Valbo, avslut utanför, vänster om målet
83 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
86 min. !!! MÅL 0-3, Valbo insida av foten vänstra delen av målet