Tavlebord 2009-05-30
2-0
 (1-0)

Upp i serieledning, i alla fall tills Valbo har sp

Att detta inte skulle bli någon promenadseger viste vi på förhand. Trots Frändefors 3-45 i målskillnad och 0 poäng hade vi full respekt för gästerna. Vi hade nämligen hört från djungeltelegrafen att de fått tillbaka ett gäng med spelare som varit på skadelistan. Samtidigt så var det första matchen som inte vi fick ha det laget som var tänkt. Woody var väck, hennes tänkta backup Emma gick sönder sista träningen. Hanna låg hemma och var sjuk, Millan som äntligen skulle få visa vad hon gick för fick nackspärr(?). Och när dessutom Skogen trampade snett efter 10 minuter var det en helt annan uppställning mot vad vi haft föregående matcher. Anna O som blev inringd på morgonen istället för Hanna fick spela på hennes plats tills Skogen gick ut, sedan blev det en defensiv mitt för henne, Josse fick ta Annas plats och Stenhård kom in på topp. I backlinjen var Andrea tillbaks på fjolårets plats, mittback. Frida och Malino spelade ytterbackar som dom brukar.

I strålande sol och med en lätt bris mot oss (med Tavlebords mått mätt) startade vi matchen bra. Vi fick till ett par bra anfall som kunde resulterat i mål. Frändefors var inte helt ofarliga heller utan stack upp och oroade oss. I den sjunde minuten rullar Johanna och Elin upp deras försvar så bra att bollen låg i nätmaskorna levererat från Elins fot. Nu var vi på gång, men så hände det som inte får hända, Skogen blev skadad. Och helt plötsligt blev en aning rörigt i vårt spel. Det tog oss ungefär en kvart innan vi fick ordning på våra positioner. Elin som var en av våra tongivande spelare idag hittade Johanna gång på gång med några fina räkmackor. Josse som blev nedflyttad tillmittfältet tyckte att hon inte fick uträttat något. Men vi bredvid plan såg vilket fantastiskt jobb hon gjorde, enligt mitt tycke vår bästa spelare. Första halvlek var relativt jämn med ett litet plus för oss.

När vi gick ut för att spela de sista 45 var det ett heltaggat G-S som beträdde Tavlebord fantastiska gräsmatta. Detta märktes direkt när Bröd-Arne blåste igång andra delen av matchen. Inom en kvart hade vi haft nio avslut och ett antal fina anfall som borde haft en bättre utgång. Det var skott strax utanför och räddningar på mållinjen och när vi väl fick in bollen blev det bortdömt för offside, två gånger dessutom. Men skam den som ger sig, i 78:e minuten får Elin en fin boll på kanten. Hon rycker ifrån sin back, så hon får tid att titta upp innan hon levererar en underbar passning till Johanna, som bara skarvar bollen i mål. Ett förlösande mål. Tyvärr slappnade vi av lite efter målet och gästerna kunde skapa sig ett friläge, med ett välplacerat skott försökte de överlista Marre men chi fick de. Bollen satt nämligen limmat i Marres nävar i stället för i mål. Sista fem var vi nära att öka på ledningen. Elin (igen) slår ett kalas inlägg till Stenhård som drar till på volley strax över. Lite senare testar Sese ett långskott som går över målvakten för att sedan snika överkant ribban. Detta blev matchen sista farlighet och vi kunde kassera in tre nya poäng. Med dessa pinnar gick vi upp i serieledning, vi får väl njuta av det ett par dar tills Valbo spelar nästa gång och omgång sju blir komplett.

Som sagt många damer på nya ställen ändå gör vi en bra match, mycket starkt. Josse har jag redan nämnt. Våra två E, Elin och Ellen gör sina bästa matcher för året. Elin levererade det ena fina inlägget efter det andra, gör ett mål och spelar fram till det andra. Ellen styr mittfältet med järn hand och är i stort sätt över allt. Ett litet minus dock är att hon blir kortare när hon skall nicka, så det kan bli. Sen har vi Anna, Mia , Frid………. som alla gjorde en mycket bra match. Matchens lirare som vår publik hade valt i dag gick inte helt orättvist till Carro, kan tänka mig att hon sprang och charma publiken på sin kant, med sitt fina spel alltså.

Måste avsluta med att det är härligt att ha en sådan bredd, trots alla ommöbleringar på folk presterar vi en mycket hög nivå.

avslut: ( i - på – utanför mål -totalt)