Lövängen 2009-08-12
3-3

Oavgjort i en underhållande match

Det var riktigt surt att tappa en 3 poängare i slutminuterna, men samtidigt får vi vara tacksamma att vi fick med oss en.

Det var en anfallsglad fotboll på Lövängen denna kväll. Redan efter fem minuter stod det 1-1 och vi hade dessutom haft en straff som tog i virket och ut.

Första målet gjorde HAIF innan sekundvisan gått ett varv på klockan. En genomrinning som inte ens Woody han med på. I tredje kvitterade vi genom Elin. Johanna ryckte ifrån sina motståndare på vänsterflanken och hittade Elin i högra delen av straffområdet. Elin vände upp och placerade in bollen. Strax efter var det Mia som spelade in till Josse från samma kant, helt ensam med målvakten skall hon bara vända upp densamma när benen blev bort slagna. En solklar straff som domaren inte tvekade en sekund på. Straffen tog Skogen hand om, tyvärr tog den i kryssvirket och ut. Lite senare var Elin nära igen att göra mål men avslutet går utsidan burgaveln.

Ju längre in i halvleken ju mer tar gästerna hand om spelet. Deras djupledsbollar på deras kvicka forwards satte oss i ständiga problem. Tur för oss att Marre storspelade, hela fyra frilägen bara i första halvlek avstyrde hon. Men i 36:e minuten fick de hål på henne med ett skott som var otagbart. Även om gästerna skapade mest var vi inte på något sätt ofarliga, närmast att kvittera var Johanna. Men det var inte hon som gjorde det utan Josse, framspelningen kom från Stenhård. Målet kom lagom strax innan halvtidsvilan.

Efter vilan tog vi tag i spelet och kunde få lite tryck på motståndarna och det såg betydligt lugnare ut. HAIF tog när de kom upp lite förhastade avslut som var plockpotatis för Marre. I tjugonde minuten efter en hörna går bollen ut till Johanna, hon drar med sig ett antal spelare och spelar till Elin. Elin ser att det är öppet i bortre burgaveln och med en otrolig precision skjuter hon bollen över målvakten och stolpe in. Några minuter senare var Stenhård nära att öka på ledningen, men målvakten räddar.

Samma som i första tog gästerna hand om spelet mer och mer. De radade upp den ena farligheten efter den andra men Marre var som en vägg. Deras farligaste chans var när bollen kom in till en helt fri Haiferska, ensam med Marre gör hon en fint och Marre halkar, sen var det bara att lägga in bollen i öppet mål. Men på något konstigt sätt trasslade hon in sig i sig själv och fick inte till det innan CARRO kom till undsättning och räddade situationen.

Knappa kvarten kvar får vi ett jätteläge att punktera matchen. Johanna spelar fram Josse som får ett friläge med en flåsande back i nacken. Josse väljer att avsluta med en skottlopp som var så lyckosamma mot Valla, tyvärr går bollen denna gång strax över.

Även att Herrestad tryckte på i slutet av matchen tyckte jag vi hade kontroll på dom. Så som i första tog de avsluten i dåliga lägen. Men matchen skulle sluta som den började. En genomrinning , friläge och 3-3, riktigt surt. Efter målet hade de ett friläge till som Marre tar så vi får nog vara glade med en pinne ändå.

Att Marre fick ros som GSOFC:s bäste spelare var det inget snack om, med sju frilägesräddningar plus ett antal bra andra räddningar var hon helt klart vår bäste.

Matchen var väl kanske inte en tränares dröm men den passade tydligen publiken. Jag hörde många röster där ifrån efter matchen att det var den bästa matchen de sett i år. Även domaren tyckte det samma och jag får väl kontra med att säga att det var den klart bästa domaren vi haft och det gäller bara inte för i år utan en lång tid tillbaka.
Farliga avslut räknade jag till, 7 för oss och 14 för HAIF. Så jag kan förstå att det var i publikens smak 21 giftiga avslut plus 6 mål.

1 min. !!! MÅL 0-1, Herrestad friläge, tidigt skott högra delen av målet
3 min. !!! MÅL 1-1, Elin insida av foten vänstra delen av målet. Assist: Johanna A
5 min. Skogen, STRAFF som skjuts i kryssvirket
7 min. Elin, farligt avslut strax utanför högra stolpen
8 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
9 min. Herrestad, avslut på mål som målvakten lätt tar
17 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
18 min. Herrestad, avslut utanför, höger om målet
19 min. Herrestad, avslut, över målet
20 min. Herrestad, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
20 min. Herrestad, friläge, avslut utanför
21 min. Herrestad, avslut, över målet
22 min. BYTE Stenhård in - Skogen ut
25 min. Herrestad, farligt avslut som blockas av en spelare
26 min. Herrestad, avslut på mål som målvakten lätt tar
27 min. BYTE Julia in - Malin O ut
33 min. Ellen, avslut utanför, vänster om målet
34 min. Herrestad, avslut utanför, höger om målet
35 min. Herrestad, friläge, avslut utanför
36 min. !!! MÅL 1-2, Herrestad långskott högra delen av målet
37 min. Johanna A, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
39 min. Hörna Herrestad från höger
41 min. !!! MÅL 2-2, Josse insida av foten strax inanför vänstra stolpen. Assist: Stenhård
43 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
45 min. BYTE Malin O in - Julia ut
45 min. BYTE Carro in - Mia ut
48 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
53 min. Hörna G-S Orust FC från höger
54 min. Andrea, avslut på mål som målvakten lätt tar
55 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
57 min. Herrestad, avslut som blockas av motståndare
59 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. Stenhård, avslut utanför, vänster om målet
61 min. Herrestad, avslut utanför, vänster om målet
62 min. Herrestad, avslut utanför, höger om målet
64 min. Herrestad, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. Hörna G-S Orust FC från höger
65 min. !!! MÅL 3-2, Elin skjuter in bollen strax inanför vänstra stolpen. Assist: Johanna A
68 min. Herrestad, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
69 min. Stenhård, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
70 min. Josse, avslut utanför, vänster om målet
72 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
72 min. Herrestad, farligt avslut som blockas av en spelare
73 min. Herrestad, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
74 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
74 min. Hörna Herrestad från vänster
75 min. BYTE Skogen in - Stenhård ut
75 min. Hörna Herrestad från höger
75 min. Herrestad, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
76 min. Josse, farligt avslut strax över ribban
77 min. Herrestad, avslut på mål som målvakten lätt tar
79 min. Herrestad, avslut utanför, höger om målet
79 min. Herrestad, avslut på mål som målvakten lätt tar
82 min. BYTE Julia in - Elin ut
87 min. !!! MÅL 3-3, Herrestad friläge, tidigt skott högra delen av målet
89 min. Herrestad, friläge, målvakten räddar
89 min. Herrestad, avslut, över målet