Lövängen 2009-05-26
3-1
 (1-0)

Andrea öppnade målskyttet

Detta var en sexpoängs match. Skulle Strömstad vinna var de uppe på samma poäng som oss, vann vi var vi sex pinnar före. Härligt att det blev det sistnämnda.

Vi började lite trögt mot ett kvickt Strömstad, vi var tvåa på bollen för det mesta. Men tjejerna jobbade in sig i matchen och började få ordning på spelet. I 15 minuten sticker Johanna ifrån sin försvarare men tar tyvärr ett förtidigt avslut som målvakten lätt tar. En stund senare var det Josses tur, även detta avslut var plockpotatis för deras målvakt. Efter en hörna i mitten av halvleken suger Johanna till sig bollen. Hon fintar och driver bollen från höger delen av straffområdet till mitten, avlossar en grym vänster som hade slickat stolpen insida om inte deras keeper hade varit där och gjort en kanonräddning. Nu börjar spelet lossna rejält och utdelningen lät inte vänta på sig. På ett härligt anfall från vänsterkanten där vi rullar upp gästerna, spelar vi sedan ut bollen mot högerkanten till Elin. Elin ser sig om för ett läge att spela in bollen i boxen, men där var det stopp. Istället lägger hon bollen bak till Andrea som från 30 meter drar iväg ett skott som går rakt upp i nättaket, ett underbart mål (borde nästan varit ett foto på det).
I slutet av halvleken kom gästerna upp och fick till några avslut, men inget träffade mål.

Efter vilan börjar vi ta för oss bättre i närkamperna, trots detta släpper vi till några farligheter men inget värre än att Marre nyper dom. Dryga kvarten in i halvleken driver Carro upp bollen på sin högerkant, slår ett väl avvägt inlägg som når Skogen. Skogen tar ner bollen ungefär vid straffpunkten. Hon har en spelare i ryggen och en utrusande målvakt emot sig, men det bekymrar henne inte utan hon lobbar in bollen i bortre krysset. Äntligen kunde pulsen gå ner lite och det såg som en kassaskåp säker ledning. Vi hade god kontroll på matchen men en liten miss i det defensiva spelet gjorde att de fick ett friläge. Denna här gången lyckades gästerna överlista Marre och kunde reducera till 2-1. Trots målet i baken fortsatte vi att spela vårt spel och fick till några härliga anfall som kunde slutat bättre. Vem minns inte Carros fina direktskott på ett inlägg som snek stolpens utsida. I matchen sista minut skarvar Malino fram bollen till Josse som vänder upp sin försvarare, skapar ett friläge och gör mål, segern var bärgad.

Skall väl inte säga att jag är helnöjd med dagens insatts, hade vi varit mer på tårna i vissa lägen hade jag varit nöjdare. Men man kan inte få allt, jag nöjer mig med tre poäng idag. Antagligen börjar jag ställa för höga krav på damerna (eller blivit bortskämd), för jag hörde att de fick mycket beröm från publiken för det fina spelet.

Några tjejer skall få extra beröm för sin insatts, framför allt andra halvlek. Och det är Hanna och Skogen, när de väl fick fart på benen ägde de mittfältet. Vår backlinje med Andrea, Woody och Frida var vår klart bästa lagdel. Andrea jag menar Frida fick ros för bäste spelare i G-S.

Jag tycker att vi har ett ungt lag men det var inget mot vad Strömstad hade. De var otroligt kvicka i fötterna och mycket tuffare än oss i närkampspelet. Med det spelet de visade idag blir de giftiga framöver och framför allt äldre.

Nu har vi match redan på lördag, så det är bara att ladda batterierna. Matchen börjar kl 13:00 på Tavlebord och inget annat, har visst förekommit andra tider i pressen.

Avslut: (i-på-utanför-totalt)