0-1
 (0-1)
 2009-05-17

Första segern för G-S Dam på Ängevi

Skulle vi ta revansch på Rössö United efter den snöpliga förlusten i fjol? Svar Ja. Men det var med nöd och näppe vi klarade det. Vårt fina spel från de övriga matcherna kom stundtals fram, men tyvärr för sällan. Jag vet inte om det är det att vi har för stor respekt för Rössö eller om det är så enkelt att deras spel inte passar oss. Det kanske är deras korta plan som spökar, för hur som helst var det skönt att ta vår första seger på Ängevi sedan uppstarten 2005.

Vi kom igång bra de första minuterna med tre okey avslut, sedan kom det en period då vi släppte upp hemmalaget. Tur för oss att de sköt som kratter. I 15:e minuten får vi en frispark från 35 meter, Malin stegar fram för att ta den. Med en härlig träff dundrar hon upp den i nättaket. Nu väntade man sig att allt skulle släppa, men istället blev det en aning rörigt. Pollen ställde till det för oss, Hanna fick lämna plan för hon knappt fick luft, p.g.a. detta blev det lite ommöbleringar i laget och en del nya platser för några. En stund senare var det dags för Elin att utgå för magsmärtor. Fast allt jämmer och elände tog vi tag i spelet sista delen av halvleken och kunde få till vår bästa målchans levererad av Frida. Rössös farligaste läge för kvittering, kom på ett friläge som Marre dödade.

I andra halvek skapade vi många bra lägen, Josse och Johanna var riktigt på hugget. Av treton avslut stod de för tio. Tyvärr var det nog lite trötta ben på sina håll, för avsluten hade inte det klippet de brukade och en del togs på onödigt långt avstånd. Men det är förlåtligt, Josse hade ett Göteborgsvarv i benen, tid 1:45:50. Johanna borde nog varit i bättre slag med tanke på hennes och Carros SMS i veckan. Där vi fick meddelande att de tränade dagligen nere i värmen, kanske hade de kört lite för hårt. Hur den än var, var både Josse och Johanna mycket bra. Johanna hade dessutom den farligaste chansen då hon styrde ett inlägg från Elin (?) strax utanför. Annars var det Skogen som var närmast att öka på ledningen, åter igen en frispark, denna gången tog den i ribban.

Även om en 1-0 ledning är en aning knapp, var det inte den riktiga oron som kan uppstå. Detta trots att Rössö jobbade sig mer och mer in i matchen. Okey, det kanske hade några skott som borde gått i mål, men har man Marre mellan stolparna får det nog till lite vassare avslut än så. Fast jag måste nog erkänna att i 82 minuten blev jag lite orolig. Bollen stuttsar lite konstigt på den stenhårda plan och ett friläge var på väg att skapas för Rössö. Tur för oss att Frida var med på noterna och fick stopp på det hela, en frispark och gult kort behövdes ta till för att avstyra situationen. Jag är inte säker man jag tror att det var denna frispark som Marre gör en kanonräddning på, ett stenhårt skott som hon styr undan. I slutminuterna skjuter hemmalaget på allt och på allt för långt håll, rena plock potatisen för Marre.

Detta var långt ifrån vår bästa match i serien, men det är gott att vi kan vinna utan att spela lysande fotboll. Idag var det de individuella krafterna som gjorde det, känns tryggt att ha detta att ta till när spelet inte är på topp. Bäst i G-S var trion Marre, Andrea och Woody.