5-0
 (4-0)
IFK Valla

Storseger utan att spelet glänste

Fotboll är en rätt underlig sport, första halvlek var en av våra sämre i år, spelmässigt. Men när domaren blåste för halvtidsvila leder vi med 4-0. Vallen rullade ut oss på mitten, men hade väldigt svårt att få till det framåt. Att farligheterna uteblev berodde mycket på vårt fina försvarsspel . Under de första tjugo var det en händelsefattig historia. Endast ett avslut från vardera lagen fick vi se och de kom redan i de första minuterna. De var dessutom inte nära att gå i mål.

I tjugonde minuten får vi äntligen till ett bra anfall. Josse och Ellen ser till att bollen går ut till Elin som kommer som skjuten ur en kanon och smäller in bollen i mål. Målet var lite av tändvätska för oss för nu vaknade våra offensiva spelare till. Vi hade några fina kombinationer innan vi kunde öka på ledningen. Malin hittar Hanna på en hörna som är säkerheten själv och gör härliga 2-0. En stund senare spelar Elin fram evighetsmaskinen Josse som inte går mållös av idag heller utan gör 3-0. Hon var även nära att göra fyran på ett friläge men målisen räddar. När inte det gick spelade hon istället fram Hanna som gör sitt andra mål för dagen.

Med 4-0 går vi ut efter vilan och ser om vi kan avsluta matchen med lite bättre spel. Och det presterar vi. Med ett mönster anfall med nästan hela laget inblandat går vi upp och gör 5-0. Målet gör Josse efter att ha rundat både målvakt och back, Elin var den som slog den sista öppnade passningen. Med 5-0 var det bara att bevaka ledningen. Och det gjorde vi riktigt bra, vi var närmast att få in nästa mål ända tills de sista fem. Jag vet inte om det var det att Marra hade tråkigt där bak och ville ha nå´t att göra när hon slog en inspark rakt i gapet på en Vallaspelare. Ett friläge skapades och Marre fick visa vad hon går för. Lite senare får hon visa igen vilken duktig målvakt hon är när hon räddar ytterliga ett friläge. Det var lite rörigt/slappt en stund i slutet men det blir lätt så när man redan vunnit.

Skogen, Ellen och övriga i laget fick mycket kritik i halvlek för att spelet inte var till det önskvärda. Kul att se att de inte grävde ner sig utan visade vilka fantastiska fotbollsspelare dom är. Skogen blev dessutom vald till G/S bäste spelare, mycket tackvare de sista 45.