Starke Arvid 2009-04-18
2-5
 (0-2)

En härlig vinst mot LSK

Nu var den gjord, div. 3 premiären för Gilleby-Stala Orust FC. Och vilken premiär, vinst med 5-2, vad mer kan man väl önska sig. Jo, faktiskt en sak till, men det skall jag ta med damerna på nästa träning (vi ledare är lite förgrymmade över en sak).

Det var ett helt annat LSK idag jämfört med träningsmatchen senast, klart bättre på alla positioner. Saken var bara det att vi var ännu bättre och kunde manövrera ut motståndarna på det sättet vi ville.

Det var lite nervöst i början men vi kom igång ganska snart och kunde få till några bra anfall. I tionde minuten lägger Elin en hörna som Hanna, Skogen och nå´n mer så när pillar in. Bollen dansar omkring på mållinjen men ville tyvärr inte in. En kvart in i matchen spelar ett av våra spelgenier (Hanna) fram bollen till Josse som iskallt gör 1-1. Vi var det klart bästa laget i denna period och att 2-0 kom tio minuter senare var ganska väntat. Josse hittar en helt fri Johanna som nätar. Nu försöker hemmalaget att lyfta upp spelet, men vi känner oss aldrig riktigt hotade. I slutet av halvleken glider Johanna från deras försvar och får till ett avslut som går m.m. utanför.

Vi kunde inte fått en bättre start i andra. För redan efter två minuter rasslade det till i nätmaskorna. Josse hade en uppvisning efter högerkanten genom att snurra upp några LSK:or, sedan kom den genialiska passningen till Johanna som bara satte dit foten och 3-0. Målet gjorde att vi slappnade av lite och det skulle straffa sig. En hemmaspelare kunde i lugn och ro måtta ett långskott. Bollen gick över Marre och strax under ribban, ett mycket snyggt mål. Nu kommer vi in i vår sämsta period eller kanske bättre att skriva LSK:s bästa i matchen. Vi var lite tillbakapressade just här, släppte till några hörnor och tyvärr även ett mål till. Detta var enda misstaget bakåt idag, vi stannar upp och ropar offside i stället för att gå på boll. Nu började det bli bra nervöst vid sidan av plan, som tur var var tjejerna helt lugna. De jobbade in sig i matchen och tog tag i spelet och började skapa framåt igen. Men det blev tjugo långa/nervösa minuter innan Hanna spelade fram Josse som åter igen nätade. Nu kunde hjärtslagen närma sig normal takt igen. De sista fem fick LSK till några avslut men det var plockpotatis för Marre. I slutminuten kunde vi fastställa slutresultatet med lite flyt. Hanna jagar en boll ihop med en LSK-back. Deras målvakt kommer utrusande, krockar med backen, Hanna får fritt fält ut mot högerkanten. Där slår hon ett mycket avvägt inlägg till Josse som enkelt nickar bollen i mål.
En härlig seger och laginsatts med några extra plus på vissa spelare, dom 14 som var med.