Ödsmåls IK
0-6
 (0-4)

Spelglädje borta mot Ödsmål

Med ett visst spelövertag lyckades vi besegra Ödsmål på deras hemmaplan. Egentligen var det aldrig något snack vem som skulle vinna. Men med x-antal bommade chanser och några kontringar från ÖIK:s sida blev man lite osäker, skulle det gå troll i spelet? Nej, för i tjugonde minuten lossnade det när Sese avlossade ett välplacerat skott intill stolproten från 22 meter. Målet gjorde att vi kunde spela mer avslappnat och fick igång vårt fina rull som vi kan ha. Visserligen var det inte tackvare det som Skogen kunde öka på ledningen. Jag såg inte riktigt vad som hände för det såg ut som om Ödsmål hade kontroll över situationen. Men helt plötsligt fick Sese och Skogen till ett samarbete innanför straffområdet och vips var det 2-0. Nästa mål kom faktiskt på en kontring från oss. Johanna får en fin djupledsboll ( från Sese tror jag), hon drar iväg med sina kvicka ben. Fast att hon har ett bra läge själv spelar hon fram Carra. Carra som kommer med fart vid straffpunkten får till en kanonträff rakt upp i nättaket, helt otagbart för målisen. Ett anfall tagit från skolboken. Innan halvleken var slut fick även Johanna näta. Målet kom efter en vänster hörna där bollen går över alla och bort till Mia. Istället för att avlossa ett skott i högen av folk spelar hon iskallt till Johanna som har ett underbart läge för avslut. Denna måltjuv gör inget misstag utan dundrar in bollen i nätmaskorna.

Med en 4-0 ledning i halvlek och ett spel som det inte var mycket att klaga på, hoppade vi över taktiksnack utan koncentrerade oss på att ha roligt istället, vilket inte var svårt. Väl inne på plan igen var det spel på ett mål. Skogen öppnade målskyttet genom att göra 5-0 i sjätte minuten, Carra gjorde framspelningen. Tio minuter senare var det Mobergs tur att göra mål, med viss hjälp av hemmaförsvaret och en framspelning av Julia. När jag nämnt Julia, vill jag passa på att hälsa henne välkommen hem igen efter att hon gått ur grundskolan. Hon kommer att bli en kanonförstärkning nu när hon kan börja träna igen.

Med en 6-0 ledning släpper allt (nästan) och alla vill göra mål. Vi skapar den ena chansen efter den andra utan att lyckas. Det blev en riktig kavalkad på hur man sumpar att göra mål. Det var kanske lite att ta i men visst borde vi gjort en 3-4 till. Nu var det inte bara så att vi missade utan att ÖIK:s målvakt storspelade, utan henne hade det lätt blivit tvåsiffrigt. Ju mer hon tog ju mer satsade vi att få bollen utefter virket. Och det lyckades vi med, fast på fel sida virket.

Detta var en kanonrolig match för oss alla. Att kunna spela så avslappnat och bra, skapa så mycket som vi gör och även missa en del utan att det gör något. Det var nog det vi behövde just nu, bara ha roligt och ingen press.

Oops, jag glömde visst att nämna att Andrea var nära att struta igen och att Adde var på plan utan att det gula kortet kom fram.

avslut: i-på-utanför-totalt