(1-0)
Henåns IF

Komfortabel seger mot Henån

Nu när A-laget gick upp i trean och Myckleby/Morlanda spelar i fyran var det extra roligt att Henån startat ett damlag så det blev något derby på ön. Trots att våra 93:or hade öppet hus i skolan så var det inget problem att få folk till denna match. Tjejerna slogs nästan om att få vara med, därför kom vi med en 16-kvinno trupp. De A-lagsspelare som skall ha match på söndag, försökte vi byta med varandra så våra U-lagsspelare fick så mycket matchtid som möjligt.

Matchen började med stark nordanvind som vi fick emot oss. Trots motvinden var det vi som hade de farligaste chanserna i början. Carra var närmast när hon fick ett instick från Sese och ett friläge till följd. Avslutet smek tyvärr stolpens utsida. Dryga halvtimmen kommer Henåns bästa chans och Marre får visa vad hon går för. På ett friläge får hon mirakulöst upp benet och räddar. Hade jag inte sett denna typ av räddning ett att antal gånger förr hade jag nog kallat det tur, men inte nu längre. I slutet av halvleken avtar vinden lite och vi får lite längre anfall. Ett av dom slutar med en frispark från 25 meter. Carra tar hand om den och med ett kanonskott trycker hon in den, ribba in. Mycket mer än det hanns inte med förrän domaren blåste för halvtidsvila.

Andra halvlek tog vi tag i spelet direkt och börja föra matchen som vi vill ha den. Och målen lät inte vänta på sig. Sese gör 2-0 på en hörna av Skogen. Två minuter senar, i den 52’ var hon framme igen och gör 3-0. Visserligen hade hon viss hjälp av en motspelerska, hur som helst var det Mia som spelade fram Sese. Nu var det bara G-S på plan gästerna kom knappt över mittlinjen innan det var dags för oss att anfalla igen. Det som Henån gjorde bra i detta skedet av matchen var deras försvarsspel, trots det stora spelövertaget kom vi relativt få avslut mot vad vi brukar. När 18 minuter återstod av matchen kunde gästerna kontra in en reducering. Deras glädje varade inte så länge, för i minuten efter spelade Millan fram Carra som från ingen vinkel alls skottlobbar bollen i mål, ett konststycke utan dess like. Målet var 4-1 och lika med slutresultat.

Det går inte att ta ut någon speciell idag, alla gjorde vad de skulle och lite till.