Kärnavallen 2009-05-11
2-4
 (1-2)

Lite onödigt nervigt på slutet

Med ett massivt tryck mot hemmamålet kunde Sese med sin beryktade vänster spräcka nollan i tionde minuten. Just då var det spel i Hermansbys straffområde. Hade det inte varit för deras duktiga målvakt hade nog målet kommit tidigare. Glädjen varade inte så länge utan hemmalaget kunde kvittera på en lobb från 35 meter som gick över Therese och stolpe in. Therese befanns sig vid det tillfället ute vid straffområdeslinjen efter en rensning, mycket vaket av Hermansbyspelaren.
Målet var lite knäckande för det var nästan första gången de var över mittlinjen. Trots detta kom vi igen och hade x-antal chanser innan Malino kunde bredsida in 2-1 till oss. Upprinnelsen var ett mm pass av Anna O som ställde Malin helt fri med målisen. Minuten efter målet fick hemmalaget en jättechans att kvittera. Tur för oss att Therese var med på niterna och gjorde en idioträddning på ett friläge. Innan halvlekens slut hade vi bud på fler mål, men chi fick vi.

Hermansby ändrade om lite i halvlek och kunde få till några kontringar på oss i början av andra. Detta skapade lite osäkerhet i laget och vårt fina spel från första gick i baklås. Även om vi var det bättre laget även denna halvlek kunde det lika gärna sluta med blotta förskräckelsen. När Moberg i 23 minuten, spelade fram Carra som med ett långskott ökade på ledningen till 3-1, kunde man andas ut. I samma veva som målet blir deras duktiga målvakt skadad och fick utgå, så läget förbättrades en aning för oss.

Istället för att testa den nya burväktaren slappnar vi av och släpper lite senare till en hörna. Hörnan slås perfekt och nickas snyggt in i vårt mål. Målet gav Hermansby nytt blod och hade det inte varit för Therese hade nog kvitteringen suttit. Nu kunde vi istället punktera matchen efter en frispark av Carra som Jennie pillar in i mål.

Segern till oss var klart rättvis men med lite oflyt kunde var som helst ha hänt. Nu grejade det sig ändå trots att spelet inte funkade till fullo i andra halvlek. Frida spelade offensiv mittfältare idag och gör ett jättejobb, en av våra bättre var även Anna O.