(2-1)
Ytterby IS

Fin avslutning på säsongen.

Idag blev det match på Stalas konstgräs istället för en vattensjuk Ivars Färg Arena. Tur vi har möjlighet till reservplaner.

Det var mycket ställningskrig i början på matchen innan den satt sig. Sen blev det mer ordnat spel från båda håll. I trettionde minuten skapar vi matchens första farlighet då Orran får ett friläge som målisen räddar. I samma minut har vi ett mönsteranfall där samma Orran avslutar med en nick som styrs ut till hörna. En hörna som så när resulterade i mål efter lite flipperspel.

Ytterby har några farliga avslut som Fanny avvärjer lätt innan vi kan ta ledningen. Maja som flyttats upp på mittfältet idag river och sliter och får loss bollen spelar fram Elin P som drar iväg ett långskott som sniker ribban och in. En stund senare är det dags igen. Orran snor åt sig bollen skapar ett friläge och hänger in 2-0.

Vet inte om damerna trodde det var klart för i början på andra var det bara ett lag på plan. Ytterby radade upp lägen men med bra försvarsspel och en målvakt i toppform reder vi ut stormen. Men när det börjat lugna ner sig får Ytterby en spelvändning och ett friläge. Fanny räddar friläget, tyvärr var vi inte vakna på returen som de kan slå in i mål.

Vi skärper till oss och får ordning på vår offensiv igen. Dryga tio minuter senare snurrar Kinle upp deras försvar och hänger in 3-1. Lite senare är det dags igen då Maja gör mål med ryggslutet. Målet kommer på en hörna som rensas bort från mållinjen rak på Maja och till 4-1.

I slutminuterna reducerar gästerna till 4-2, närmare än så kom de inte.

Matchen lirare presenterades av Orust Sparbank. Hos gästerna gick det till Ida Stolt Hermansson och till oss var det Johanna Kihlstrand som välförtjänt fick ta emot priset.

Se höjdpunkter från matchen på MIN FOTBOLL

7 min. Ytterby, avslut på mål, inga problem för målvakten
13 min. Matilda O, friläge, målvakten räddar
13 min. Matilda O, farligt avslut strax över ribban
14 min. HÖRNA vänster
15 min. Emelie K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
16 min. Ytterby, avslut på mål, inga problem för målvakten
18 min. VARNING Ytterby
23 min. Ytterby, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
27 min. Ytterby, farligt avslut strax över ribban
30 min. VARNING Maja B
38 min. Ytterby, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

40 min. !!! MÅL 1-0, Elin P långskott i högra krysset
Maja B

42 min. Emelie K, avslut, över målet
43 min. Ytterby, avslut på mål, inga problem för målvakten

45 min. !!! MÅL 2-0, Matilda O skjuter in bollen mitt i målet

45+1 min. HÖRNA höger
45+1 min.

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. HÖRNA höger
46 min. HÖRNA höger
47 min. Ytterby, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
50 min. HÖRNA vänster
51 min. HÖRNA vänster
51 min. Ytterby, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
52 min. HÖRNA vänster
52 min. Ytterby, avslut på mål, inga problem för målvakten
52 min. Ytterby, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
57 min. Ytterby, avslut utanför, höger om målet
61 min. Ytterby, avslut på mål, inga problem för målvakten
64 min. Ytterby, friläge, målvakten räddar

64 min. !!! MÅL 2-1, Ytterby slår in en retur mitt i målet

67 min. Johanna K, avslut utanför, höger om målet
70 min. Maja B, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
73 min. HÖRNA höger

76 min. !!! MÅL 3-1, Emelie K skjuter in bollen strax under ribban
Elin P

81 min. HÖRNA höger

82 min. !!! MÅL 4-1, Maja B närskott strax innanför vänstra stolpen

83 min.
84 min.
84 min.
86 min. Johanna K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

88 min. !!! MÅL 4-2, Ytterby friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet

91 min. Ytterby, avslut utanför, vänster om måletrc="../bilder/Ref/AvslutUt.jpg" width="25"> Ytterby, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)