3-2
 (3-0)
Orust FC

En fantastisk andra räckte inte

Ett betydligt piggare och kvickare Viken tog tag i spelet ganska omgående. Vi hade väldigt svårt att få igång något eget spel och förlorade alldeles för många en mot en situationer. Så det kom inte som någon större överraskning att de tog ledningen redan i åttonde minuten. Deras tvåa kom på ett bolltapp på mitten från oss som till slut blev ett friläge.

Efter en halvtimma började vi få ordning på spelet och fick till några lägen. Elin hade det farligaste när hon vände bort sin försvarade och var så när på att få ett friläge. Tyvärr kom en annan försvarare och störde avslutet. I slutet av halvleken får Fanny visa vad hon går för och gör två högklassiga räddningar. Den sistnämnda resulterar i en hörna som hemmalaget gör 3-0 på.

Andra halvlek är en av det bättre jag sett i år av oss. Ett mycket mer aggressivt försvarsspel som resulterade i återerövring och bollvinster. Detta gjorde att vi kom mer rätt i situationerna och passningsspelet fick ett helt annat utrymme. Hemmalaget fina spel från första var som bortblåst. Saken blev inte sämre av att Orra fixade en straff då hon blir brutalt nerknuffad på ett friläge. Straffen slår Elin iskallt in i mål.
Trots det fina spelet så saknades det där lilla framför mål för att det skulle bli riktigt roligt. Ett gäng nästan läge skapade men utan resultat. Det var inte förrän i slutet som reduceringen kom. Sandra V trycker sig förbi på sin kant och slår ett perfekt inlägg till Orra, så var det 3-2.

Närmare än så kom vi inte. Man kan samman fatta att resultatet i halvlekarna speglade matchbilder rätt bra.

Milly blev dagens kex.

2 min. Viken, avslut som blockas av motståndare
2 min. HÖRNA vänster

8 min. !!! MÅL 0-1, Viken volley skott strax innanför vänstra stolpen

10 min. Johanna K, farligt avslut strax utanför högra stolpen
10 min. HÖRNA höger
10 min. Elin P, avslut som blockas av motståndare
19 min. Viken, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
20 min. Maja B, avslut på mål, inga problem för målvakten

26 min. !!! MÅL 0-2, Viken friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen

31 min. Emelie L, avslut utanför, höger om målet
32 min. Viken, farligt avslut strax över ribban
38 min. Elin P, friläge, målvakten räddar
38 min. HÖRNA höger
44 min. Viken, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
44 min. HÖRNA höger
44 min. Viken, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
44 min. HÖRNA vänster

45 min. !!! MÅL 0-3, Viken nick högra delen av målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

49 min. !!! MÅL 1-3, Elin P straff högra delen av målet

50 min. VARNING Viken
50 min. HÖRNA höger
54 min. Maja B, avslut utanför, vänster om målet
76 min. Elin P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
76 min. VARNING Maja B
82 min. Viken, avslut utanför, höger om målet
84 min. Emelie K, avslut utanför, höger om målet
84 min. Viken, friläge, målvakten räddar

86 min. !!! MÅL 2-3, Matilda O närskott mitt i målet
Sandra V

92 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)