3-4
 (2-0)
Orust FC

Härlig och rättvis trepoängare

Man skall väl inte kalla dagens match för en måstematch när man är i omgång fyra, men segern idag var oerhörd viktig för att närma sig att bli ett mittenlag.

Trots att vi radade upp chanser i första halvlek så var det som förgjort. I stället för en betryggande ledning så hade vi 2-0 i baken när domaren blåste för halvtidsvila. Deras ett kom på ett långskott i kryssribban och in. Tvåan blev till på en hörna med nick i bortre delen av målet. En exakt kopia av målet vi släppte in mot Ed dagen innan.

I andra fick vi äntligen utdelning på våra chanser. Ett fint kombinationsspel med många spelare inblandade resultera till slut att Orra spelade fram Vallin som reducerar. Sandra är även inblandat i kvitteringen då hon kastar sig fram och blockar en rensning från deras målis. Blocken går i en båge parallellt med kortlinjen mot mål där Johanna påpassligt stöter in bollen i mål.

Hemmalaget hade svårt att komma över mittlinjen i andra men när de väl gjorde det så blev farligt. En av de få gångerna fick de en straff, inte mycket att säga om den. Och inte mycket att göra för Fanny i mål heller, välplacerad intill hennes vänstra stolprot och det var 3-2 till hemmalaget. Just nu kändes det som oturen grinade oss i ansiktet. Men tjejerna på plan hade tydligen inte samma känsla utan ökade trycket.
I ytterliga ett mönsteranfall spelar Johanna fram Larsson som iskallt skottloppar bollen över målvakten in i bortre burgaveln. När matchen närmade sig slutminuterna kom det rättvisa segermålet. Kinle får en fin boll på sin kant, driver upp den och måttar ett perfekt inspel som Orran vräker in till 4-3.

Detta var en kanonmatch av våra damer där de visar stark moral genom att vända ett tvåmålsunderläge och sedan hämta sig från kallduschen efter deras straff. Nu ser vi fram mot nya drabbningar, Zenith väntar hemma söndagen den 29/8 kl.17:00 på Ivars Färg Arena. Välkomna.
Dagens kex eller twix var det nu är gick helt rättvist i hård konkurrens till Vallin.

3 min. HFC, avslut, över målet
6 min. Johanna K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
15 min. Emelie L, avslut på mål, inga problem för målvakten
17 min. Emelie K, avslut på mål, inga problem för målvakten

18 min. !!! MÅL 0-1, HFC skjuter in bollen i vänstra krysset

20 min. Emelie L, avslut utanför, vänster om målet
22 min. HFC, avslut, över målet
25 min. Elin P, avslut, över målet
26 min. Marie S, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
27 min. Elin P, avslut, över målet
27 min.
32 min. Johanna K, farligt avslut som blockas av en spelare
33 min. HFC, friläge, målvakten räddar
33 min. HÖRNA höger

34 min. !!! MÅL 0-2, HFC nick strax innanför vänstra stolpen

36 min. HFC, avslut på mål, inga problem för målvakten
39 min. Sandra V, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
39 min. Emelie K, avslut utanför, höger om målet
40 min. HÖRNA höger
40 min. Maja B, avslut i ribban
40 min. Marie S, avslut utanför, höger om målet
43 min. Sandra V, avslut på mål, inga problem för målvakten
44 min. Emelie L, avslut som blockas av motståndare
44 min. Johanna K, farligt avslut som blockas av en spelare
44 min. HÖRNA vänster

ANDRA HALVLEK, minut för minut

47 min. !!! MÅL 1-2, Sandra V friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
Matilda O

50 min. Elin P, avslut utanför, vänster om målet
53 min. Johanna K, avslut utanför, vänster om målet
53 min. Sandra V, farligt avslut som blockas av en spelare
57 min. HFC, avslut på mål, inga problem för målvakten

58 min. !!! MÅL 2-2, Johanna K närskott mitt i målet
Sandra V

62 min. Matilda O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
62 min. Matilda O, avslut utanför, höger om målet
64 min. HÖRNA höger
67 min. VARNING Sara B

67 min. !!! MÅL 2-3, HFC

69 min. HÖRNA höger

72 min. !!! MÅL 3-3, Emelie L skottlobbar bollen strax innanför högra stolpen
Johanna K

75 min.
77 min. VARNING Sandra V
81 min. HFC, avslut på mål, inga problem för målvakten
84 min. Emelie K, farligt avslut strax över ribban
84 min.

89 min. !!! MÅL 3-4, Matilda O närskott mitt i målet