Lövängen 2009-05-03
0-4
 (0-2)

FC Herrsta kontrade sönder oss

Detta var ingen rolig tillställning om man ser till resultatet, spelmässigt såg det bättre ut. Vi förde stora delar av matchen men hade väldigt svårt när deras kontringar slog till. Deras kvicka forward såg till att Jessie fick det svettigt i mål. Alla målen kom när Jessie ställdes ensam mot en Herrstaspelare. Första var visserligen ingen kontring men det borde varit avblåst för offside i stället. Linda och Erika stoppade upp för en liten sekund p.g.a. den solklara offsiden, sedan blev det lite kaos när de skulle reparera situationen och det hela slutade med en fri Herrsting ensam mot Jessie och 0-1.

Vi dominerade spelet i stort sätt hela den första halvleken, hade några bra lägen men det ville sig inte riktigt. Att det inte blev mål, berodde främst på gästernas stabila försvar och deras duktiga målvakt. När 0-2 kom i slutet av första kändes det inte alls kul. En kontring från mittlinjen och ingen av våra spelare kunde komma upp i samma speed som HAIF:aren.

Andra halvlek var rätt lik den första, med den största skillnaden att vi släppte till ännu fler kontringar i jakt på reducering. Tyvärr kom 0-3 alldeles för fort för att vara hälsosamt och just på en kontring.
Vi spelade bra fram till det viktiga avslutet sedan var det stopp. Närmast reducering var Erika som nickade en hörna strax över. I 69:e minuten kontrade gästerna in ytterliga ett mål som blev slutresultatet.

Man kanske inte skall säga att man är nöjd när man får stryk med 4-0 men det fanns många ljusglimtar i vårt spel som tilltalar mig. Att Herrsta får utdelning med ett kompakt försvar och deras kvicka forwards är bara att gratulera. Deras spel ger oss nya utmaningar framöver som vi får ta lärdom av.

Min computer slocknade i andra halvlek så jag kan bara presentera avsluten från första halvlek.