3-5
 (1-3)
Orust FC

Och där kom första segern

Laila hade återigen fått lagt ner ett hästjobb för att få fram ett lag eller snarare en elva så vi slapp att återigen lämna WO. Vi åkte upp med elva spelare och Laila på bänken. Som vanligt hade vi ingen målvakt utan Corre fick offra sig, TACK. När vi väl kom upp fick vi ett glädjande besked att Telin kunde få vara med på bänken när hon ändå var på plats. Men hon fick endast hoppa in i nödfall. Det nödfallet kom redan i slutet på första halvlek då Stella var tvungen att gå ut. Det tog inte mer än ett par minuter så hade Telin och Gurra snurrat upp BH-försvaret och Telin avslutade iskallt med ett skott i mål.

Annars fick vi en smakstart på matchen då Stella spelade fram Gurra som rundade målvakten och gör mål. Det dröjde inte länge förrän Gurra var framme igen. Denna gången var det inte samma lycka för avslutet går i stolpen och ut till henne igen. På returen klipper hon till igen och träffar åter igen samma stolpe.

Det skulle dock inte ta så hemskt många minuter innan Gurra revanscherade sig. Ett smörpass från dagens debutant Ellen Johansson sen var det bara att avsluta i mål.
Efter vårt 2-0 mål börjar hemmalaget att vakna. Efter några lägen får de till ett långskott som sniker ribban och in. Sen byter vi lägen med varandra till ovan nämnda Telin gjordes i slutminuterna av halvleken.

Tyvärr får hemmalaget en smakstart i andra och kan reducera redan i första minuten. Nu är det bra spel från båda håll och vi byter chanser igen. I loppet av fyra olycksminuter för hemmalaget vägde matchen tungt över till oss. Först får BH en spelare utvisad för nått så idiotiskt som for ut ur munnen som man absolut inte vill höra på plan. Sen frispelar Ellen Gurra som i sin tur hittar Marie som enkelt kan rulla in bollen i öppet mål. Nån minut senare får vi en frispark som Liza hänger in strax under ribban och gör 5-2 till oss.

Den återstående halvtimman kontrollerar vi matchen och rullar runt och gör det svårt för motståndarna. Det var väl bara en gång vi tappade tålamodet och då snor de bollen och lobbskjuter över Corre i mål.

Alla gör en kanoninsats idag, vill ändå lyfta några spelare. Gurra är klart bäst på plan med sina två mål och två assist. Ellen Johansson som gör debut som seniorspelare blev jag otroligt impad av. Förutom försvarsspelet var hon inblandad i två mål framåt. Och till sist Corre, underbart att ha en målis som styr spelet och gärna vill ha boll. Dessutom räddade hon ett gäng bollar med.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

1 min. !!! MÅL 1-0, Gurra friläger, rundar målvakten skjuter bollen strax innanför högra stolpen
Stella S

4 min. Gurra, avslut i vänstra stolpen
5 min. HÖRNA höger
8 min. HunneBovald, avslut utanför, vänster om målet

8 min. !!! MÅL 2-0, Gurra skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Ellen J

13 min. HunneBovald, avslut i ribban
16 min. HunneBovald, farligt avslut som blockas av en spelare
16 min. HunneBovald, farligt avslut strax utanför högra stolpen
17 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen

19 min. !!! MÅL 2-1, HunneBovald långskott strax under ribban

22 min. Julia E, avslut, över målet
23 min. Gurra, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
24 min. HunneBovald, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
25 min. HunneBovald, avslut på mål, inga problem för målvakten
25 min. HunneBovald, farligt avslut strax över ribban
28 min. Julia E, farligt avslut strax över ribban
30 min. HunneBovald, avslut utanför, vänster om målet
31 min. HunneBovald, avslut utanför, vänster om målet
34 min. Stella S, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
37 min. HunneBovald, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
38 min.
41 min. HunneBovald, avslut på mål, inga problem för målvakten
43 min. Julia E, avslut i ribban

44 min. !!! MÅL 3-1, Elin P skjuter in bollen i högra krysset
Gurra

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.

45 min. !!! MÅL 3-2, HunneBovald slår in en retur strax under ribban

50 min. Stella S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
51 min. Liza S, avslut utanför, vänster om målet
51 min. HunneBovald, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
53 min. HÖRNA höger
54 min. UTVISNING HunneBovald

56 min. !!! MÅL 4-2, Marie S närskott högra delen av målet
Gurra

58 min. !!! MÅL 5-2, Liza S frispark strax under ribban

59 min. HunneBovald, avslut på mål, inga problem för målvakten
60 min. HÖRNA höger
63 min. HÖRNA vänster
64 min. HunneBovald, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
64 min. HÖRNA höger
65 min. Liza S, avslut utanför, vänster om målet
73 min. HunneBovald, avslut, över målet

78 min. !!! MÅL 5-3, HunneBovald långskott strax under ribban

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)