(1-1)
Eds FF

Första segern kom i rätt match

Det var i stort sätt en vinna eller försvinna match i dag. Men än är det långt ifrån klart, det återstår sex poäng att spela om innan serien är slut.

Vi började klart bäst men det var gästerna som tog ledningen i deras första anfall. Rullgardin ner trodde man, men icke tjejerna kämpade på som inget hade hänt.

Det var väl ingen sprudlande tillställning men jag kan misstänka att tjejerna var lika nervösa som vi på läktaren. Planens dominans i första halvlek, Kinle slet sig fri och avslutade i ribban. Strax innan hade Larsson ett bra läge men fick inte till avslutet. Efter ca: halvtimman började de hända grejer. Först räddar MT ett friläge. Sedan är det deras målvakts tur att göra detsamma när Jennie kommer fri. Ytterliga en stund senare får vi en hörna som Jennie tar hand om. När bollen är i luften blåser domaren av för straff när en Edspelare fullständigt kramar om Elsa så hon inte kommer någon vart. Elin tar han om straffen och placerar säkert in bollen till en kvittering.

Till andra blev det några byten och justeringar i laget. Detta gjorde att vi fick mer tryck på gästerna. Efter tryga tio får Jennie ett friläge men åter igen räddar målvakten. En kvart in i halvleken är det återigen dags för Jennie. Denna gången får hon bollen efter en skarvnick från Orran och en tå från deras back. Nu blev det inget misstag utan hon kunde runda målvakten och lägga in 2-1 i öppet mål. Minuten efter var hon sånär att punktera matchen men avslutet tog i stolpen.

I mitten av halvleken börjar Ed flytta upp lite folk och det blir ett böljande spel som inte gynnade oss. Sista kvarten var det riktigt nervöst när gästerna flera gånger var inne i boxen och kunde sånär pilla in bollen, tur för oss att MT var på sin vakt och räddade oss flera gånger. Vi hade några lägen att döda matchen i sluten men utan resultat.

Rutgersson och Söner presenterade matchens lirare. I Ed gick det till Elin Olsson och i Orust fick Milly Peterson det.

1 min. Elsa H, farligt avslut strax över ribban

7 min. !!! MÅL 0-1, Ed närskott högra delen av målet

9 min. Emelie L, avslut på mål, inga problem för målvakten
10 min. Emelie K, avslut i ribban
14 min. HÖRNA vänster
15 min. Ed, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
28 min. Ed, avslut utanför, vänster om målet
29 min. Ed, friläge, avslut utanför
31 min. VARNING Ed
32 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten
33 min. Jennie S, friläge, målvakten räddar
35 min. HÖRNA vänster
35 min. VARNING Ed

36 min. !!! MÅL 1-1, Elin P straff högra delen av målet

39 min. Ed, avslut på mål, inga problem för målvakten
40 min. Ed, avslut på mål, inga problem för målvakten
41 min. HÖRNA vänster
44 min. VARNING Emelie K
45 min. Ed, avslut på mål, inga problem för målvakten

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.
45 min.
45 min. Emelie L, avslut utanför, höger om målet
54 min. Matilda O, avslut på mål, inga problem för målvakten
56 min. Jennie S, friläge, målvakten räddar
58 min. Ed, farligt avslut strax utanför högra stolpen
59 min. Ed, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

60 min. !!! MÅL 2-1, Jennie S friläge, rundar målvakten och lägger in den i öppet mål
Matilda O

62 min. Jennie S, avslut i högra stolpen
63 min. Ed, avslut utanför, vänster om målet
65 min. Ed, avslut i ribban
67 min. HÖRNA vänster
73 min. Ed, friläge, avslut utanför
74 min. HÖRNA vänster
74 min. Ed, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
77 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten
78 min. HÖRNA vänster
78 min. VARNING Ed
80 min. HÖRNA höger
81 min. Ed, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
81 min. Ed, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
82 min. Emelie K, farligt avslut strax utanför högra stolpen
83 min.
86 min. Gurra, avslut på mål, inga problem för målvakten
89 min. Emelie L, avslut på mål, inga problem för målvakten