Orust FC
1-4
 (0-3)

Fem mardrömsminuter

För att kunna slå ett storsatsande LSK behöver man lite flyt och inte tvärs om. Vad jag tänker på är dels den olyckliga hörnan där det ser ut som ett självmål och starten på andra halvlek där vi börjar så bra men får en onödig straff emot oss. Vill inte påstå att LSK-segern på något sätt var orättvis men skall man kunna ta poäng i en sån här match behöver allt gå med oss.

Om vi går tillbaka till första halvlek så var våra olycksminuter mellan 13 till 18 minuten. Då gör gästerna tre mål. Det var under en period vi spelade allt annat än bra. I slutet av halvleken ryckte vi upp oss och hade mer lägen att göra mål än gästerna.

I andra halvlek får vi in ett nyförvärv på plan, Sara Bogren. Sara kommer från Stenungsund och går in som mittback samtidigt som Jennie går ut. En mittback mot en toppforward låter som ett lite udda byte med ett 0-3 underläge. Men Stefan har fingertoppskänsla i detta bytet och vi börjar spela riktigt bra.

Redan i första spelminuten är Gurra sånär på att reducera men avslutet smiter strax utanför. Tyvärr får vi en straff mot oss för hands i 53:e minuten som de förvaltar till 0-4.

Målet gjorde dock inte att vi gick ner oss utan tvärt om. Vi blev mycket mer aggressiva och började vinna boll. Gurra började hitta luckor i deras försvar och gjorde det surt för de. I 58:e minuten skapar hon ett friläge men blir fälld och gult kort och straff utdelades. Elin P tar hand om den och slår den retfullt i mål. Strax efter straffen snurrar Gurra upp samma försvarare som åter igen klipper benen på Gurra. Gult kort igen efterföljande av ett rött och så var LSK en dam kort.
Nu blev det bra tryck från vår del och oreda i gästernas försvarslinje. Vi kom till många bra lägen men det ville sig inte. Efter ett tag fick LSK ordning i leden igen och fick till några avslut som MT fick göra kanonräddningar på.

Inte kul att få stryk, även om det är mot ett topplag. Men man kan i alla fall se utvecklingen från de andra topplagen vi mött. I de två första matcherna hade vi två avslut mot Zenith och fyra mot Ytterby. Det skall jämföras mot de femton vi hade idag. Nu är det bara att finslipa att de går i mål också.
Orust Svets valde ut matchens lirare i dag. I LSK fick Ida Vallenius det och hos oss gick det till Gurra som gjorde en fantastisk andra halvlek.

3 min. LSK, avslut utanför, vänster om målet
4 min. LSK, avslut utanför, höger om målet
5 min. HÖRNA höger
6 min. LSK, avslut på mål, inga problem för målvakten
9 min. Elin P, avslut utanför, höger om målet
10 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
11 min. LSK, friläge, målvakten räddar
12 min. HÖRNA vänster

13 min. !!! MÅL 0-1, LSK närskott strax innanför högra stolpen

15 min. LSK, farligt avslut som blockas av en spelare
15 min. LSK, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
15 min. HÖRNA höger
16 min. LSK, avslut på mål, inga problem för målvakten

17 min. !!! MÅL 0-2, LSK skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen

18 min. !!! MÅL 0-3, LSK friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen

19 min. LSK, avslut utanför, vänster om målet
20 min. HÖRNA vänster
34 min. Gurra, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
34 min. Gurra, avslut som blockas av motståndare
37 min. HÖRNA vänster
40 min. LSK, avslut, över målet
41 min. Emelie L, avslut utanför, höger om målet
43 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.
46 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
52 min. HÖRNA vänster

53 min. !!! MÅL 0-4, LSK straff strax innanför högra stolpen

54 min. Elin P, avslut utanför, höger om målet
55 min. Emelie K, avslut utanför, höger om målet
58 min. VARNING LSK

58 min. !!! MÅL 1-4, Elin P straff strax innanför högra stolpen

59 min. LSK, avslut, över målet
60 min. VARNING LSK
60 min. UTVISNING LSK
61 min. Maja B, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
61 min. HÖRNA höger
63 min. Elin P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
63 min. HÖRNA vänster
65 min. LSK, avslut på mål, inga problem för målvakten
65 min. LSK, farligt avslut strax över ribban
67 min. LSK, avslut utanför, vänster om målet
68 min. LSK, avslut på mål, inga problem för målvakten
70 min. LSK, avslut på mål, inga problem för målvakten
71 min. HÖRNA vänster
73 min. Gurra, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
75 min.
77 min. VARNING Ella O
78 min. LSK, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
82 min. HÖRNA höger
82 min. Ella O, avslut, över målet
84 min. LSK, farligt avslut strax utanför högra stolpen
86 min. Sophie T, avslut på mål, inga problem för målvakten
86 min. LSK, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
87 min.
90 min. LSK, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
90 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)