Orust FC
1-2
 (1-1)

Inget flyt med det avgörande idag

Gott att se att vi är med på banan igen efter de två första matcherna. Men det är en bit kvar till toppformen, men det kommer säkerligen att hitta dit nu när vi har kommit igång med matcherna igen.

Gästerna hade att spelövertaget i stora delar av matchen. Fast våra spelvändningar var giftiga idag. Jennie var ständigt ett orosmoln för Alingsåskorna. Redan i tredje minuten var det nära hon kunde göra 1-0 när deras målvakt var ute på en utflykt. Tyvärr gick bollen i stolpen från en svår vinkel. Har sett henne göra mål förr från det omöjliga.

Gästerna var inte långt borta de heller utan träffade ribban i sjunde minuten. Sen var det Gurras tur med ett skott precis utanför stolproten. Ganska omgående svarade AKIK med samma mynt.

Sen var det lugnt på chanser tills knappa trettio då vi får en hörna. Jennie slår den och det blir lite flipperspel framför mål. Tillslut får Elin till ett avslut som räddas på mållinjen.
Sista tio i halvleken tycker gästerna på och skapar några hörnor. En av de resulterade i mål när deras Jessica Julin ostört kunde gå upp och nicka in 0-1. Surt att få ett mål i baken strax innan halvtidsvilan. Men som tur är har vi Jennie. Hon går upp och snor bollen från deras målvakt och rullar in 1-1.

I andra börjar vi piggt och får ett friläge som Jennie placerar in, tyvärr så kom flaggan upp för en hårfin men klar offside. Tio minuter in i halvleken hänger vi inte med när de rundar oss på kanten och ett snett inåt bakåt pass kommer fram till en helt fri motståndare. Inget misstag här och det var 1-2.
Nu ägde gästerna matchen och lät oss inte få något ordnat spel. Men ett byte och ommöblering i laget sista kvarten skulle få fart på oss. Men innan dess gör MT en kanonräddning och håller oss kvar i matchen.

I 87:e minuten får vi en frispark. Maja tar den snabbt och frispelar Jennie som elegant kvitterar, trodde vi. Ännu en gång kommer flaggan upp sent och det viftas för offside, en helt obegriplig sådan från mina ögon. Men det är så det är, även domartrion har rätt att göra misstag, om det nu var något.
Men det skulle inte vara slut än på våra chanser. Jennie får en ny fin boll och ett lurigt avslut som målvakten stora problem med. En halvräddning och rull strax utanför mållinjen för att sedan passera stolpens utsida. I slutminuterna får Elin till ett vasst avslut som går ut till Larsson. Avslutet går igenom en hög med spelare för att sedan räddas på mållinjen.

Nej man kan lugnt konstatera att vi inte hade turen på vår sida i denna match. Men för att citera en känd profil -Hur mer jag tränar ju mer tur får jag. Så det är bara att hugga i tjejer.
Matchens lirare presenterades av Kungsvikens Byggnads AB. Hos gästerna gick det till Jessica Julin och i vårat lag fick Olivia Olle Karlsson det. Olle fick även matchens xxxx av ledarstaben.

3 min. Jennie S, avslut i högra stolpen
6 min. HÖRNA höger
7 min. Alingsås, avslut i ribban
9 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
10 min. Alingsås, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
14 min.
22 min. Alingsås, avslut på mål, inga problem för målvakten
27 min. HÖRNA vänster
28 min. Elin P, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
30 min. Alice B, avslut utanför, vänster om målet
34 min. Alingsås, avslut som blockas av motståndare
34 min. HÖRNA höger
37 min. HÖRNA höger

38 min. !!! MÅL 0-1, Alingsås nick högra delen av målet

44 min. HÖRNA höger

47 min. !!! MÅL 1-1, Jennie S närskott vänstra delen av målet
0

ANDRA HALVLEK, minut för minut

50 min. HÖRNA höger
53 min. Alingsås, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
53 min. HÖRNA vänster

56 min. !!! MÅL 1-2, Alingsås skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen

66 min. HÖRNA höger
68 min. Alingsås, avslut utanför, vänster om målet
69 min. HÖRNA höger
72 min. HÖRNA vänster
75 min.
83 min. HÖRNA vänster
83 min. Alingsås, avslut, över målet
84 min. HÖRNA höger
85 min. Alingsås, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
85 min. HÖRNA vänster
89 min. Jennie S, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
89 min. HÖRNA vänster
91 min. Elin P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
91 min. Emelie L, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)