3-0
 (1-0)
Vallens IF

Bra spel och seger

Idag hade vi Vallen på besök i den andra matchen i DM. Jämfört med matchen mot SIF senast så var vi många klasser bättre idag. Det var bättre press i den här matchen. Så bra att gästerna hade svårt att etablera något ordnat spel på vår planhalva.
Milly började med att sätta matchens första avslut i stolpen. Milly som för övrigt var en av våra bättre av många bra idag. Larsson, Telin och Orran hade många bra kombinationer centralt. Speeden på kanterna saknades inte heller, Jennie och Elsa stod för de mesta ihop med Milly.

Det dröjde nästan en halvtimma innan Vallen fick iväg sitt första avslut. Ett långskott som följdes av ytterliga ett strax efter.

Dagens snyggaste anfall var när Elsa gjorde 1-0. Julia spelade upp bollen till Telin som i sin tur klackskarvade den till Jennie. Hon lyfter fram den till Orran som passar in bollen framför mål där Elsa kommer som skjuten ur en kanon och rullar in bollen. Halvleken slutade helt rättvist med ledning till oss.

I andra fick gästerna lite mer att säga till om även om det var marginellt. Vi fortsatte att spela bra och skapade ett par lägen rätt omgående. Tyvärr så fick Elsa sig en tryckare och landade rakt ut på asfalten så hon fick utgå. Sandra som kom in istället för Elsa hade knappt hunnit in på innan hon nickade fram bollen till Ella. Som i sin tur skickade upp bollen i nättaket till 2-0. Målet kom efter en dubbelhörna. Man kan konstatera att Sandra hade ett rätt lyckat inhopp. För i 75:e minuten ökade hon på till 3-0 när Gurra och hon tog vara på en retur.

I slutet av matchen släppte vi till några halvlägen som var långt ifrån farliga. Med andra ord så hade MT en lugn eftermiddag.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

3 min. Milly P, avslut i högra stolpen
3 min. HÖRNA vänster
4 min. HÖRNA vänster
14 min. Matilda O, avslut på mål, inga problem för målvakten
15 min. Elsa H, friläge, målvakten räddar
17 min. HÖRNA vänster
17 min. Matilda O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
18 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför högra stolpen
27 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
31 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet

35 min. !!! MÅL 1-0, Elsa H närskott vänstra delen av målet
Matilda O

44 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.
57 min. Matilda O, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
57 min. HÖRNA vänster
57 min.

58 min. !!! MÅL 2-0, Ella O skjuter in bollen vänstra delen av målet
Sandra D

61 min. Elin P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
63 min. Sandra D, avslut på mål, inga problem för målvakten
71 min. Elin P, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
71 min. Vallen, avslut på mål, inga problem för målvakten
74 min. Gurra, friläge, målvakten räddar

75 min. !!! MÅL 3-0, Sandra D lobbar bollen mitt i målet
Gurra

75 min.
77 min.
83 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
86 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)