1-0
 (0-0)
Orust FC

Knapp förlust i Grästorp

Idag skulle vi verkligen sättas på prov. Att åka till Grästorp och möta div.1 laget Gauthiod skulle som väntat bli en tuff uppgift. Men jag måste säga att våra damer klarade uppgiften galant. Framför allt i första halvleken.

Hemmalaget tog som väntat tag i spelet ganska omgående och skapade en del lägen. Men med bra försvarsspel och en vägg i mål i form av Maria Therese så kunde vi behålla nollan i protokollet. Framåt hade vi några bra lägen. Orran var den som var närmast, men en rensning på mållinjen fördärvade det hela. Första halvlek gick klart på poäng till hemmalaget om man räknade farliga målchanser även om Orrans var närmast att bli mål.

I halvlek gör vi tre byten, där bl.a. Jennie Svensson får förtroendet att ställa sig mellan stolparna. Borde ha järnkoll på detta men jag tror detta var hennes A-lagsdebut som målvakt. En roll som hon klarade med bravur. För det var ett helt annat Gauthiod i andra halvleken. Högre tempo och kvickare passningsspel. Det enda de var sämre på var att skapa avslut, detta beroende på vårt kompakta försvarsspel. För de blev inget spelmål för hemmalaget idag utan målet kom på en frispark. En frispark i ett perfekt läge där de hänger in bollen i bortre burgaveln.

Att bara förlora med ett mål mot ett div.1-lag med vårt nya Orust, bevisar bara vad vår magiska tränare Stefan kan utföra med sitt trollspö. I stora delar av andra spelade vi med sju spelare som spelade i vårt utv-lag förra året. Med tanke på att vi klarade kontraktet i sista omgången där så har vi sett en fantastisk utveckling redan nu på våra unga tjejer. En som skall ta åt sig beröm med är Julia som styr de unga med sin rutin i försvarsspelet.

Många var naturligtvis bra idag men jag måste berömma Ella lite extra. En sådan utveckling i allt, rörelse utan och med boll var fantastisk i dag.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

5 min. Gauthiod , farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
6 min. Gauthiod , farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
12 min. Emelie L, avslut som blockas av motståndare
13 min. Gauthiod , farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
19 min. Gauthiod , avslut, över målet
19 min. HÖRNA vänster
20 min. Gauthiod , avslut i vänstra stolpen
20 min. Gauthiod , farligt avslut som blockas av en spelare
20 min. Gauthiod , farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
26 min. Matilda O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
29 min. Gauthiod , farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
30 min. HÖRNA vänster
32 min. Gauthiod , farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
32 min. HÖRNA vänster
33 min. Gauthiod , avslut utanför, höger om målet
37 min. Emelie L, farligt avslut strax utanför högra stolpen
38 min. HÖRNA vänster
42 min. Matilda O, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
42 min. HÖRNA höger
42 min. Gauthiod , avslut på mål, inga problem för målvakten
43 min. Gauthiod , avslut på mål, inga problem för målvakten

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.
45 min.
46 min.
47 min. Gauthiod , friläge, målvakten räddar
49 min. Gauthiod , avslut utanför, vänster om målet
53 min. HÖRNA vänster
53 min. Gauthiod , avslut utanför, höger om målet
54 min. Gauthiod , avslut i ribban
58 min. Gauthiod , avslut på mål, inga problem för målvakten
59 min.
62 min. Elin P, avslut i ribban
67 min.
67 min. HÖRNA vänster
67 min.
69 min. Sandra D, avslut utanför, höger om målet
70 min.
73 min. Gauthiod , avslut utanför, höger om målet

78 min. !!! MÅL 0-1, Gauthiod frispark strax innanför högra stolpen

79 min. Gauthiod , avslut på mål, inga problem för målvakten
87 min. VARNING Gauthiod
88 min. Emelie L, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
89 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)