4-5
 (1-4)
Orust FC

Vinst i Hittarp

På söndagen åkte vi till Helsingborg för att möta premiär motståndet Hittar IK. I en nervös premiär förlorade vi med 1-3 och hade alltså revansch att utkräva. Vi får en smak start med mål efter 30 sekunder igenom Johanna på pass från Frida. Hittarp satte högsta fart efter det med ett snabbt och kreativt anfallsspel och är ett stolpskott från att reducera till 1-1. Vi står tryggt i vårt försvarsspel och förhindrar allt för farliga avslut och det som slinker igenom är MT säker på. I deras press bryter vi boll och kontar in 2-1 efter att Elin har serverat From som sätter bollen i mål. I 18:e minuten får vi en frispark utanför straffområdet. Karin petar till Elin som gör det hon brukar och trycker upp bollen i krysset(3-1). I 19:e minuten gör vi mål på en intränad hörnvariant där Frida serverar Lina bollen. Lina gör inga misstag utan placerar in bollen i bortre hörnet (4-1). Vi går till halvtids vila med en 4-1 ledning och har gjort en jättebra försvar insats samtidigt som vi utnyttjat de lägen vi fick i våra omställningar och fasta situationer.
Andra halvlek startar med en intensiv Hittarp press men vi fortsätter att försvara oss bra. Vi har ett par omställningar som borde blivit mål på men vi utökar ledningen i 7:e minuten av andra på en frispark. Fille ville inte vara sämre än Elin och efter pet från From så trycker hon in bollen lågt och hårt i mål(5-1). Hittarp tar nu ut målvakten och spelar 5-4. Vi får problem med vår box och blir lite passiva och faller lite väl långt mot eget mål.
Hittarp reducerar minuten efter vårt 5-1 mål och trycker tillbaka oss i sitt 5 mot 4 spel. De kommer inte längre än till en 5-4 reducering i 37:e minuten. Sista tre minuterna var en pärs men vi reder ut det och tar tre riktigt sköna poäng. Nu ser vi fram mot Herrestad den 22:e då vi hoppas på mycket publik som stöttar oss i Henåns sporthall.

1 min. !!! MÅL 1-0, Johanna K skjuter in bollen mitt i målet
Frida N

3 min. !!! MÅL 1-1, Hittarp skjuter in bollen mitt i målet

9 min. !!! MÅL 2-1, Karin F skjuter in bollen högra delen av målet
Elin P

18 min. !!! MÅL 3-1, Elin P skjuter in bollen i vänstra krysset
Karin F

19 min. !!! MÅL 4-1, Lina A skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Frida N

ANDRA HALVLEK, minut för minut

7 min. !!! MÅL 5-1, Felicia S skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
Karin F

8 min. !!! MÅL 5-2, Hittarp skjuter in bollen mitt i målet

11 min. !!! MÅL 5-3, Hittarp skjuter in bollen mitt i målet

17 min. !!! MÅL 5-4, Hittarp skjuter in bollen mitt i målet

19 min. VARNING Frida N

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =Full tid)