2-3
 (1-1)
GAIS

Närmare än så kommer man inte en poäng

En disciplinerad start gjorde att gästerna hade väldigt svårt att komma till femstjärniga avslut. Försvarsspelet var kompakt och lite senare fick vi även ordning på anfallsspelet. Vi hade några bra halvlägen och halvlekens hittills farligaste avslut när Karin får ett friläge. Tyvärr går avslutet strax utanför. I det här läget spelade vi så bra att GAIS begärde timeout. Man kan inte säga annat att det var en lyckad sådan. För direkt efter på en hörna kör de en variant som lurar upp oss på läktaren och så var det 0-1.

I slutet på de första tjugo hade systrarna Larsen en uppvisning. Matilda startar anfallet, hittar Emelie som spelar tillbaka till Matilda som drar iväg ett skott som landslagsmålvakten Hilma inte kunde hålla utan Emelie är där och pillar in returen.

I andra halvlek kommer GAIS ut och sätter en hög och aggressiv press på oss samtidigt som vi tappade rörelsen. Gång på gång bröt de våra uppspel så det kom inte som någon överraskning att de kunde utnyttja ett sån läge och göra 1-2. Inte långt efter får de göra 1-3 då de hittar en lucka som egentligen inte finns.

Efter målen var det dags att släppa på handbromsen och börja jaga reducering. Vi satte högre press på gästerna som nu börjar få problem med sina uppspel. I samband med detta kom chanserna från våra fötter. Från deras sista mål och till slutsignalen har vi mer än dubbelt så många avslut som GAIS. Och vi var så nära att knipa en poäng. Först klackade Elin P in bollen efter ett gediget förarbete från Fille. Och i slutsekunderna har vi en trippelchans som det borde blivit mål på. Tror t.o.m. att ett av Fridas avslut räddas av en av våra spelare som inte hann undan på hennes första läge.

Skit med förlust men en sån kanonavslutning tjejerna gör. Sammanfattar man det så gör de egentligen en riktig kanonmatch förutom åtta förta minuterna i andra halvlek.

Brattorps Marktjänst presenterade matchens lirare. I GAIS gick det till tvåmålsskytten Ida Vallenius och i Orust fick Felicia Sköld utmärkelsen helt rättvist.

1 min. GAIS, ofarligt avslut utanför, vänster om målet
1 min. Sandra V, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
2 min. Karin F, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
3 min. GAIS, farligt avslut strax över ribban
5 min. GAIS, friläge, målvakten räddar
3 min. Ackumulerad frispark
10 min. GAIS, avslut i vänstra stolpen
12 min. GAIS, ofarligt avslut utanför, höger om målet
14 min. Ackumulerad frispark
14 min. Karin F, tamt avslut på mål, inga svårigheter för målvakten
15 min. GAIS, ofarligt avslut utanför, vänster om målet
16 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
17 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten

17 min. !!! MÅL 0-1, GAIS närskott strax innanför högra stolpen

18 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten

19 min. !!! MÅL 1-1, Emelie L närskott strax innanför högra stolpen
Matilda L

ANDRA HALVLEK, minut för minut

0 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
2 min. Ackumulerad frispark
2 min. GAIS, ofarligt avslut utanför, höger om målet
2 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
3 min. Emelie L, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
4 min. Frida N, tamt avslut på mål, inga svårigheter för målvakten
5 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
5 min. GAIS, ofarligt avslut utanför, vänster om målet

6 min. !!! MÅL 1-2, GAIS skjuter in bollen högra delen av målet

8 min. !!! MÅL 1-3, GAIS skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen

10 min. Sandra V, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
10 min. GAIS, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
12 min. GAIS, ofarligt avslut, över målet
12 min. Felicia S, farligt avslut som blockas av en spelare
12 min. Karin F, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
14 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
14 min. Lisa H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
15 min. GAIS, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
16 min. Felicia S, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten
17 min. Emelie L, farligt avslut som blockas av en spelare
17 min. Ackumulerad frispark
17 min. Frida N, ofarligt avslut utanför, vänster om målet
17 min. VARNING GAIS
18 min. !!! MÅL 2-3, Elin P klackar in bollen strax under ribban
Felicia S

19 min. GAIS, friläge, avslut utanför
19 min. Frida N, farligt avslut som blockas av en spelare
19 min. Johanna K, farligt avslut som blockas av en spelare
19 min. Frida N, farligt avslut, kvalificerad räddning av målvakten

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =Full tid)