2-1
 (2-0)
Qviding FIF

Nicole matchens lirare för andra gången på raken

Vad härligt vi vaknat till liv efter den tröga våren. Tredje segern på en vecka, u-laget i onsdags medräknat.

Som vanligt var det blåsigt på Tavlebord med en stark motvind för oss i första halvlek. Men idag bemästrade vi motvinden galant med fint spel efterbacken. Redan i första minuten var vi så när på att ta ledningen. Jamie drar iväg ett tungt välplacerat skott som målvakten är tvungen att sträcka ut på. Hon lämnar en kort retur som Nico är framme på och är tvungen att göra ytterliga en parad.
Det var ett högt tempo i matchen med många fina anfall från båda håll. Det roliga var att vi hade de flesta och bästa i första halvlek, man bara satt och njöt av det fina spelet. Efter en dryg halvtimma rycker Karin åt sig bollen efter kanten och hittar till slut Nico som på ett tillslag hänger upp bollen i nätmaskorna. Helt rättvist med 1-0 i detta läget av matchen.

Qviding var nära att göra som LNJK senast att kvittera strax efter. Denna gången satte MT stopp för det genom att först göra en dubbelräddning och lite senare tippa bollen till en hörna. Närmare än så kom de inte i halvleken, istället var det vi som skapade.
I slutminuterna slår Julia en stickare till Nico, hon tar vara på förtroendet och lägger in 2-0.

Qviding gör ett byte i halvlek och kommer ut som ett helt nytt lag. De börja jaga reducering för fulla muggar och vi får det ganska hett om öronen. Men med facit i hand var det nog mest nervöst än farligt. Visst hade de chanser, den farligaste förutom målet var när MT räddade bollen på mållinjen på ett nära avslut. Målet kom däremot inte på ett närskott utan tvärt om. Ett skott strax utanför vänstra delen straffområdshörnet som retfullt seglar in i bortre burgaveln, inte mycket att göra för MT. Tio minuter kvar av matchen testar de ett långskott igen motvinden. Bollen får en underlig bana men MT har järnkoll och limmar bollen som är på väg in i krysset.

Strax efter skapar Nico sig ett friläge efter att ha snott bollen från deras ena mittback, tyvärr gör deras målvakt en kanonräddning. Vi hade även ett par giftiga frisparkar från Lisas fötter som med en sämre målvakt hade gått in.

Andra halvleken äger gästerna mer boll än oss. Kanske inte så konstigt när de jagar i ett underläge, men vi klarade det galant och tar tre härliga poäng och lämnar jumboplatsen för första gången på länge.

Kungsvikens Byggnads presenterade matchens lirare. Josefin Jakobsson blev det hos gästerna, bästa matchen jag sett henne göra. Hos oss gick det lika välförtjänt till Nicole Hawley.

1 min. Jamie K, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
1 min. Nicole H, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
6 min. Qviding, avslut utanför, höger om målet
11 min. Felicia S, avslut i ribban
11 min. Qviding, avslut utanför, vänster om målet
17 min. Nicole H, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
18 min. HÖRNA vänster
19 min. Jamie K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
19 min. HÖRNA vänster
27 min. Qviding, avslut på mål, inga problem för målvakten
31 min. Nicole H, avslut som blockas av motståndare

33 min. !!! MÅL 1-0, Nicole H närskott högra delen av målet
Karin F

35 min. Qviding, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
35 min. Qviding, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
38 min. Qviding, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
38 min. HÖRNA vänster
38 min. HÖRNA höger
41 min. Lina A, farligt avslut strax över ribban

43 min. !!! MÅL 2-0, Nicole H skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Julia Sk

44 min. Jamie K, avslut utanför, vänster om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

49 min. Qviding, avslut på mål, inga problem för målvakten
52 min. Emelie L, avslut utanför, höger om målet
61 min.
65 min. HÖRNA höger
66 min. Qviding, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
67 min. Qviding, avslut, över målet
70 min. Lisa H, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

72 min. !!! MÅL 2-1, Qviding långskott strax innanför högra stolpen

79 min. Linda N, avslut utanför, höger om målet
81 min. Qviding, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
81 min. Nicole H, friläge, målvakten räddar
82 min.
83 min. Qviding, avslut utanför, vänster om målet
84 min. Qviding, farligt avslut strax utanför högra stolpen
91 min. HÖRNA höger
93 min. Linda N, avslut i högra krysset, målvakten räddar