2-3
 (2-1)
Orust FC

Där satt den

Äntligen kom första segern för i serien och helt rättvist dessutom. Vi satte färg på matchen omgående. Endast en kanonräddning hindrade att Nicole gav oss ledningen efter fem minuter. Ett tag efter var det dags igen, denna gången kunde det slutat riktigt illa för Nicco. Deras målis kommer ut vårdslöst och träffar sånär Nicco med dobbarna före. Nu blev det inte bättre än hon själv blev skadad och fick lämna plan, inte kul att se.

Vi spelade riktigt bra och när ledningsmålet kom efter en halvtimma var det bara så rättvist. Än en gång var det Nicco som visade vägen. I en tilltrasslad situation får hon bollen och skapar sig ett friläge och sätter bollen i mål.

Glädjen varade tyvärr inte så länge, två snabba lobbar i 32:a och 35:e minuten så var det helt plötsligt 2-1 till hemmalaget, detta på deras två första avslut. Efter målen tappade vi det fina spelet och började tjonga igen och bjöd in hemmalaget.

Vet inte vad Stefan sa till damerna i halvlek, vad det än var så hjälpte det. Vi hittade tillbaka till spelet och det blev bara bättre ju längre in i matchen vi kom.

Tio minuter in i halvleken driver Nicco in bollen i straffområdet där hon blir fälld och straff tilldömdes. Karin tar hand om den och gör inget misstag, så var det kvitterat.
Nu rullar vi boll så det står härliga till och det var bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. När tjugo minuter kvar av matchen får Karin bollen på högerkanten, rundar deras försvarare spelar snett bakåt till debutanten Jamie som avgör matchen genom att göra 2-3.

Efter målet kontrollerade vi matchen, släppte knappt till nått bakåt men hade några riktigt bra lägen att öka på ledningen. Det var Linda x2 som fick de farligaste. Först ett hårt inlägg mot bortre som dyker fram och får foten på bollen men minimalt utanför. Nästa läge driver hon in från kanten och avslutar, målvakten får fingertopparna på bollen och tar hand om egen retur.

Trots riktigt skitväder var det oerhört kul att bevittna detta. Äntligen satt vårt spel på plats, spelet som skämt bort våra supportrar i flera år, härligt.

Vi får väl inte glömma att presentera vår debutant heller. Jamie Karch, kompis till Nicco som landade hos oss i måndags. Hon får en hyffsad debut genom att avgöra matchen.

5 min. Nicole H, friläge, målvakten räddar
8 min. Stenman, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
14 min. HÖRNA höger
15 min. HÖRNA höger
24 min. Nicole H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
29 min. Lisa H, farligt avslut som blockas av en spelare

30 min. !!! MÅL 1-0, Nicole H friläge, tidigt skott högra delen av målet

32 min. !!! MÅL 1-1, LNIK lobbar bollen mitt i målet

35 min. !!! MÅL 1-2, LNIK lobbar bollen högra delen av målet

37 min. HÖRNA höger
47 min. HÖRNA höger
48 min. HÖRNA vänster
49 min. LNIK, avslut som blockas av motståndare
49 min. LNIK, avslut utanför, höger om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

49 min. Emelie L, avslut, över målet
51 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
52 min. LNIK, avslut utanför, vänster om målet

56 min. !!! MÅL 2-2, Karin F straff högra delen av målet

58 min.
59 min. HÖRNA höger
59 min. Jamie K, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Jamie K, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
62 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
63 min. Jamie K, avslut på mål, inga problem för målvakten
64 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
68 min. LNIK, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
70 min. Emelie L, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

71 min. !!! MÅL 3-2, Jamie K skjuter in bollen högra delen av målet
Karin F

72 min. Linda N, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
75 min.
80 min. HÖRNA vänster
80 min. LNIK, avslut utanför, höger om målet
81 min. HÖRNA vänster
83 min. Linda N, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
90 min. Jamie K, avslut på mål, inga problem för målvakten