2-3
 (0-2)

Seriepremiären avklarad

Det blev som väntat en tuff match mot ett hel taggat GDFF. Ett GDFF som jag tror kommer att kriga i toppen om seriesegern i år. Som vanligt (tyvärr) blåste det på Tavlebordsvallen, enda skillnaden mot vad det brukar var att vinden kom från NO istället för SV.

Gästerna hade fördel av medvind i första. Detta plus god skicklighet skapade de ett massivt spelövertag. Så att de tog ledningen efter en kvart var inte helt överraskande. Däremot blev sättet den kom på lite av den biten. I en tilltrasslad situation blåser domaren straff för hands. Det var nog inte många som uppfattade det men mannen med pipan var väl placerad och en elvametersspark tilldömdes. Emma Berthold gjorde inget misstag utan placerade in den i Lollos vänstra hörn.

Tio minuter senare var det dags igen. Två mindre bra ingripande från vår del ledde till att Ella Reidy kunde skottlobba bollen till 0-2. Vi hade inte så mycket i halvleken, men de få chanserna var desto mer giftiga. Först ut var Karin som fick ett friläge där målvakten halvräddar, Karin är där på returen men utan resultat.

Efter en halvtimmas spel får vi en hörna där bollen går till Ebba. Hon klipper till, returen rullar ut till Ulrika som placerar den bredvid målvakten, tyvärr räddas den av en utespelare på mållinjen istället. Ny retur för Ulle och samma spelare räddar igen på mållinjen.

I andra kommer vi ut som ett nytt lag, mer lugn, självförtroende och medvind. Vi börjar rulla boll och får till ett eget spel. Med spelet kom chanserna, men det var nog inte våran dag idag. För i en liknande situation som vi hade i första med en trippelchans visade gästerna klasskillnaden och en hel del flyt genom att utnyttja det hela genom att göra 0-3.
Vi gav inte upp för det utan börja slita ännu mera och det gav resultat. Ebba tar snabbt hand om ett inkast och hittar Karin. Karin rycker ifrån sin motståndare och blir kapad så att det blir straff. Hon tar hand om den själv, sen är det 1-3.

Olivia E gjorde comeback i dag efter sin skada. Tyvärr blev det inte mer än tjugotvå minuter för henne innan hon drog på sig en ny skada. Men under den stunden visade hon vilka kvalitéer hon har, gång på gång skapade hon oreda i Göteborgarnas försvar.
I slutet av matchen kom äntligen nästa reducering. Elin Telin Persson bryter på mitten, spelar fram Karin som i sin tur hittar Stenman. Julia fri med målvakten och det blir 2-3. Vi han med ett anfall till efter målet men mer än så blev det inte.

Elsa gjorde sin div.1 debut denna dag, samma var det för Telin. Är lite osäker hur det var med Kinle, hur som helst var det i alla fall div.1 premiär för henne med i Orusttröjan.

Brattorps Marktjänst delade ut blommor till matchens lirare. I Göteborg gick det till Olivia Johansson Alcaide och till de RÖDA laget gick det till Julia Stenman, två bra val.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

6 min. GDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
6 min. GDFF, avslut utanför, vänster om målet
10 min. GDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

15 min. !!! MÅL 0-1, GDFF straff strax innanför högra stolpen

24 min. !!! MÅL 0-2, GDFF skjuter in bollen strax under ribban

25 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
27 min. Karin F, friläge, målvakten räddar
27 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
29 min. GDFF, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
30 min. GDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
31 min. HÖRNA höger
31 min. Ebba D, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
31 min. Ulrika T, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
32 min. HÖRNA höger
33 min. GDFF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
39 min. GDFF, avslut utanför, höger om målet
40 min. Emelie L, avslut, över målet
43 min. GDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
43 min. HÖRNA vänster
44 min. GDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut

51 min. Lisa H, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
54 min. GDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. GDFF, avslut som blockas av motståndare
56 min. Ebba D, farligt avslut strax över ribban
59 min. Lina A, avslut som blockas av motståndare
61 min.
65 min. GDFF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
66 min. HÖRNA vänster

66 min. !!! MÅL 0-3, GDFF slår in en retur högra delen av målet

68 min. Lina A, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
68 min. HÖRNA vänster
70 min. HÖRNA vänster
71 min. VARNING GDFF

72 min. !!! MÅL 1-3, Karin F straff högra delen av målet

72 min.
73 min. Olivia E, farligt avslut strax utanför högra stolpen
73 min. Olivia E, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
76 min. HÖRNA höger
77 min. GDFF, avslut, över målet
78 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
81 min.

91 min. !!! MÅL 2-3, Stenman närskott vänstra delen av målet