LSK
1-3
 (0-2)

Bländande spel och en härlig seger

Det fina spelet som vi stundtals presterade i U-laget igår fortsatte idag med bravur. Med en härlig inställning och stort självförtroende gick damerna in och gjorde en kanon match. Målet var att inte släppa till det så mycket bakåt som vi gjort de tidigare, tolv mål i baken på tre matcher är inte riktigt i min smak. Detta tog vi fasta på och behöll positionerna mycket bättre idag. När vi väl kom underför med det fina underlaget var det en fröjd för ögat att se. Passningsspelet fungerade perfekt från Jessie i mål till Mia och Josse på topp.

I 25:e minuten fick vi ett inkast som Carro tog hand om, med det hittat hon Josse som vände bort LSK:orna och nätade med ett fint skott. Vi trummade på och skapade ett antal bra chanser. Den finaste var när Elin fick bollen på högerkanten. Med en härlig snettinåtbakåt bredsida hittade hon Ellen som med en underbar skottlobbchipp gör 0-2. Jag tror självaste Zlatan hade varit avundsjuk på detta konststycke. Vi hade några till farligheter innan domaren blåste för halvtid, men de blev resultatlösa.
I andra halveken fortsatte vi att spela lika fin fotboll och radade upp målchanser, hade inte LSK målvakt varit så duktig hade siffrorna ramlat iväg. Det måste varit jobbigt för hemmalaget att bara jaga boll hela tiden när vi rullade runt. När tio minuter kvar av matchen får Ljungskile sin chans. En felstudsande boll hamnade i gapet på fel spelare, nämligen LSK:s bäste. Ett friläge skapades och Jessie var chanslös i målet. Måste kännas surt för Jessie att stå där och frysa i 79 minuter och sedan släppa in det enda skottet som går mellan stolparna. Vi hängde inte läpp för detta utan fortsatte att rulla boll. Vi kanske till och med var lite väl offensiva i vissa delar av laget men det löste ju ändå. Även om många med mig satte kaffet i vrångstrupen när hemmalaget fick ett nytt friläge i slutminuten, avslutet gick som tur var strax utanför. Innan domaren blåste av matchen han vi med att skapa ett jätteläge från Skogen som resulterade i en hörna. Hörnan tog hon hand om själv, slog den perfekt till Mia som tråcklade in bollen över mållinjen till 1-3.

Detta var vår spelmässigt klart bästa match i år och det kändes riktigt skönt att se att vi även kunde vinna på konstgräs, en helt underbar sådan också. Som vanligt vill jag ta ut våra bästa spelare idag, men jag orkar inte skriva alla. Se istället startelvan plus bänken så har ni dom.

Avslut: (1:a-2:a-90min)