4-5
 (0-4)
Orust FC

Nervöst värre

Det kunde börjat riktigt illa, för redan efter första halvminuten hade TDFF ett dubbelavslut som var sånär att gå in. Det var ingen tvekan att hemmalaget var det hetaste i början av matchen. Det tog oss ungefär en kvart innan vi vaknade till liv och då vaknade vi med besked. Nu började vi ta över mittfältet och i tjugosjätte minuten hängde Gurra in 0-1. Ett mål hon gör på helt egen hand, snor bollen och hänger in den strax undre ribban.

Några minuter senare är det dags för Gurra igen. Denna gången assisterar Telin henne på ett genialiskt sätt och så var det 0-2. Ytterliga några minuter senare kommer trean då Mirre hittar Telin med ett inkast som enkelt rullar in bollen i mål. Fem minuter efter trean kommer fyran då Mirre kommer i andra våg och har ett bra skottläge. Istället för att dra på ett skott från tjugo meter lägger hon en klockren passning till Telin, helt fri gör hon inget misstag och vi kan gå till halvtidsvilan med en fyramålsledning. En ledning som var något i överkant, tack vare effektiva avslut och en storspelande Jennie i mål.

Man kan tycka, när man har en fyramålsledning så borde allt va lugnt. Så var inte fallet för andra halvlek blev en nervpress utan dess like. TDFF började som i första, mycket stark. Skillnaden var att de fick hål på oss ganska omgående, två gånger dessutom. Ilona och Felicia målskyttar. Vi fick det inte att stämma alls helt plötsligt. Tur för oss att vi hade en Gurra i storslag. För när inte spelet kom igång snodde hon bollen från motståndarna och helt enkelt gjorde mål själv. Kanske skall tilläggas att det var lite flyt med då första avslutet gick i stolpen men returen var det mer marginal på.

Gött, tre mål upp igen. Men pulsen hade nog inte varvat ner mer än ett par slag innan Sara hängde in 3-5 för hemmalaget. Deras fina spel skulle fortsätta och Jennie i mål börjar förvandlas till en hjältinna. Kvarten kvar kunde inte en Jennie hålla emot när Sofie dundrar in 4-5. TDFF fortsätter att trycka på men vår försvarsspel med Jennie medräknat håller undan.

Hade vi inte nått i andra mer än målet? Jo, tre riktigt bra lägen signerat av Sandra, Samantha och Elsa. Alla stoppade deras keeper.
Olivia blev vald till matchen lirare i hård konkurrens i vårt lag. Men det kunde lika gärna gått till hattrickande Gurra. Telin med två mål och ett ass eller vår storspelande Jennie i mål. Men jag förstår varför de valde Olivia, hon var helt enkelt bäst.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

0 min. TDFF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
0 min. TDFF, avslut, över målet
2 min. HÖRNA vänster
6 min. Elsa H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
15 min. TDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
19 min. TDFF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
19 min. HÖRNA vänster
19 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
23 min. HÖRNA höger
25 min. TDFF, avslut på mål, inga problem för målvakten

26 min. !!! MÅL 1-0, Gurra skjuter in bollen strax under ribban

27 min. Elsa H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

30 min. !!! MÅL 2-0, Gurra långskott vänstra delen av målet
Elin P

33 min. !!! MÅL 3-0, Elin P friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
Mirre

34 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
35 min. Wilma L, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
37 min. HÖRNA vänster

39 min. !!! MÅL 4-0, Elin P närskott mitt i målet
Mirre

40 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
46 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

ANDRA HALVLEK, minut för minut

47 min. !!! MÅL 4-1, TDFF friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen

48 min. TDFF, avslut, över målet

50 min. !!! MÅL 4-2, TDFF närskott högra delen av målet

53 min. HÖRNA höger
55 min. Gurra, avslut i högra stolpen

56 min. !!! MÅL 5-2, Gurra slår in en retur strax innanför vänstra stolpen

57 min. Sandra D, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

58 min. !!! MÅL 5-3, TDFF slår in en retur mitt i målet

62 min. Gurra, avslut utanför, vänster om målet
62 min.
64 min. TDFF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
65 min.
68 min. Wilma J, avslut utanför, höger om målet
69 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
70 min. TDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

73 min. !!! MÅL 5-4, TDFF slår in en retur vänstra delen av målet

73 min.
76 min. TDFF, farligt avslut strax över ribban
79 min. TDFF, farligt avslut strax över ribban
79 min.
79 min. TDFF, avslut på mål, inga problem för målvakten
81 min. TDFF, avslut på mål, inga problem för målvakten
82 min. TDFF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
83 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
84 min. Samantha N, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
85 min. Elsa H, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
86 min. TDFF, avslut i högra krysset, målvakten räddar
86 min. HÖRNA vänster
87 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)