Dam A tr:
6-1
 (3-1)

Tennis igen, och förlorat set

Idag kom det jag väntade på, nämligen ett rejält bakslag. Man skall väl inte säga att det kändes skönt att förlora, men jag tror att förlusten gav oss en tankeställare. Det går bara inte att ställa ut skorna utan man måste ge järnet i alla lagdelarna för att vinna. Nu var ju inte seger det primära utan att spelet skulle funka, det gjorde det inte. SIF-orna låg på tufft i närkamperna och stressade oss till misstag som jag inte sett på länge. Försvarsspelet var under all kritik, och då menar jag hela laget. Anfallsmässigt utnyttjade vi inte motorvägen efter kanterna på hela första halvlek utan sumpade bort bollen i mitten. Detta skapade farliga kontringar som hemmalaget kunde utnyttja. Att det var vi som tog ledningen var mest en slump. Efter en fin hörna av Skogen går bollen efter en omväg ut till henne igen, med en underbar träff nätar hon 0-1 på ett långskott. En stund senare hade Höna ett jätteläge att öka på ledningen men tyvärr gick avslutet över. Jag vet inte om det var målet och den fina chansen efter knappa sju minuter som tjejerna trodde matchen redan var i hamn för sedan föll alltting. Gång på gång kom hemmalaget igenom och skapade oro. Till slut kom kvitteringen och ledningsmålen. I slutet av första skapade vi dock några lägen som slutat bättre.
Några planerade byten i halvlek förändrade inte matchbilden nämnvärt. SIF var det klart bättre laget och kunde välförtjänt öka på ledningen. En kvart in i andra började vi äntligen hitta ytorna efter kanterna, och spelet började se hoppfult ut igen med många fina kombinationer. Ett av dom slutade i ett bortdömt mål. Jag tror det var 5-1 målet som var ett signum för dagen, en tunnel i närkamp på vardera back i vårt lag och sedan ett friläge med Gurra och mål, man kan lätt konstatera att det inte var vår dag.
Att få spela på detta underbara underlag så här års måste vara en fröjd även om det tar en stund att vänja sig vid det. Men snart skall dom problemen vara borta om knappt en månad har vi en egen härligt jämn och fin grön plan.