1-1
 (1-1)
Orust FC

En bra värdemätare

Efter förra veckans DM-match så var det dags för årets första träningsmatch. Motståndare förra årets vinnare av div.2 och hastigt och lustigt div.1 kollegor till oss, Nygård Lödöse.
Hemmalaget började bäst och vi hängde inte alls med. I fjärde minuten rasslade det till i vårat nät. Ingen kul start för vår debuterande målvakt Maria Therese. Det första hon får göra i Orust tröjan är att blocka ut bollen ur mål. Skall väl nämnas att målet var inte mycket att göra åt, en skarv från en helt fri NLIK:ska från fem metaren.

Målet blev som en väckarklocka för oss, för efter det började vi komma igång. Hemmalaget var dock det laget som fick till de farligaste avsluten. Vi hade ett par nästan lägen som kunde resulterat, tyvärr var vi tiondelen för sena och chanserna rann ut i sanden. Efter knappa halvtimman in driver Karin upp bollen med fart, strax utanför straffområdet soppar de bakifrån bort benen för henne och vi får en frispark. Lisa tar hand om den och skruvar på bästa sätt in bollen strax under ribban till en kvittering.
Resterande delen av halvleken delad vi på några chanser utan resultat.

I andra var vi det klart bättre laget, hade det mesta av spelet. Även om NLIK hade några härliga spelvändningar kändes det som ett klart övertag i giftigheter för oss. Stenman som var i mitt tycke planens bästa spelare rullade upp deras försvar gång på gång. Slog flera fina inlägg och inspel som det i alla fall borde blivit nåt mål på. Härligt att se att speeden är tillbaka igen. På andra sidan plan hade vi Lisa som jag tror kommer att bli seriens skyttedrottning av backarna. Hon gör en kanonmatch idag igen med sin härliga offensiv och ett frisparksmål. Samspelet med Kinle i andra halvlek var exemplariskt.

Bakåt var det som vanligt stabil i mittlåset. Idag var det Ebba och Julia som täppte till med hjälp av en sittande Ulle. De tog ner deras giftiga anfallare i stort sätt varje gång. De få gånger de missade var väggen Maria Therese där och snodd bollen.
Vi hade två comebackade spelare idag, Fille och Mamma Linda, härligt att ha de båda på plan igen. Får väl passa på att ge Peter lite beröm med sin eleganta framfart med barnvagnen i 2x45 minuter.

Och till sist vår debutant, Maria Therese. Hon gör en stabil och bra insats med många kvalificerade räddningar och ett antal dödande då hon plockade ner inlägg och inspel.

3 min. HÖRNA vänster

4 min. !!! MÅL 0-1, LNIK närskott vänstra delen av målet

9 min. LNIK, farligt avslut strax utanför högra stolpen
13 min. HÖRNA höger
21 min. HÖRNA höger
23 min. HÖRNA vänster
27 min. LNIK, avslut utanför, vänster om målet
28 min. LNIK, avslut på mål, inga problem för målvakten
28 min. VARNING LNIK

29 min. !!! MÅL 1-1, Lisa H frispark strax under ribban

30 min. HÖRNA höger
33 min. LNIK, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
36 min. HÖRNA höger
40 min. Maja B, avslut, över målet
41 min. Emelie K, avslut utanför, vänster om målet
45 min. Lisa H, farligt avslut strax över ribban

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. Lisa H, avslut på mål, inga problem för målvakten
56 min. Stenman, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
56 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
58 min. Emelie K, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. BYTE Lina A in - Elin P ut
66 min. LNIK, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
67 min. Stenman, avslut på mål, inga problem för målvakten
67 min. BYTE Linda N in - Emelie K ut
72 min. BYTE Felicia S in - Maja B ut
72 min. Lisa H, avslut på mål, inga problem för målvakten
72 min. LNIK, avslut utanför, höger om målet
73 min. HÖRNA höger
75 min. HÖRNA vänster
83 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
83 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
86 min. LNIK, friläge, målvakten räddar
86 min. BYTE Elin P in - Ulrika T ut

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)