5-5
 (4-3)
Orust FC

Målrik i Alingsås

Ja det var väl inte Lars Lagerbecks drömmatch precis, men för oss som gillar mål var det en underhållande historia. Det kunde faktisk blivit nåt mer mål. Framför allt var det nära på övertid när Sparven rycker ifrån och får ett friläge, målvakten gör dock en kanonräddning. På den efterföljande situationen snappar Lisa upp bollen och får till ett avslut som slickar stolpens utsida.
I första halvlek var det nästan så att varje avslut ramlade in. Vi började målfyrverkerit med ett underbart anfall från våra nyförvärv. Ebba driver upp på kanten, slår ett helt fantastiskt inlägg som är lite överlångt. På ytan vid bakre stolpen kommer Lisa stormande och slår in 1-0 till oss.

Vi har svårt med deras kvicka forwards och spelvändningar. Det andra friläget i matchen var dagen målvakt Filippa chanslös på. Det första räddade hon.

Sparven är som vanligt en av våra bästa och det visade hon igen när hon skottlobbar in 2-1. Assisten har jag faktiskt ingen koll på. Däremot på hennes andra mål vet jag att Stenis slog inlägget som Karin nickskarvade fram till Sparven som gör 3-1.
Sedan är det hemmalaget som har julafton. Tre snabba mål varav två av de var frilägen, inte bra.

I halvlek ändrade Ulle-Stefans om i backlinjen. Maja V kom in och stängde deras vänsterkant och Ebba gick in som mittback. Detta gjorde susen ihop med att mittfältet gör ett bättre jobb defensivt. Trots detta gick det inte att stoppa deras snabbe vänsterspringare som fullständigt dunkar bollen upp i nättaket helt otagbar.

I andra halvlek fick jag möjlighet att se Lisa Halldin på lite närmare håll. Vilken tjej, hon gick från klarhet till klarhet i mina ögon. Att hon är snabb och tekniskt visade hon ett flertal gånger. Inte minst den gången när snurrar upp deras back slår ett stenhårt inlägg som Sparven trycker in på halvvolley till 4-5.
Elin Persson gjorde debut för oss idag, ett mycket piggt sådant förövrigt. Hon var klart inblandad i målet när hon river och sliter fram bollen får till ett bra avslut som målisen parerar. Efter lite flipperspel i straffområdet går bollen ut till Fille som inte gör något misstag. Ett stenhårt skott som målvakten inte orkar hålla och så är det 5-5.

Kul att se att våra nya tjejer övertygar, måste ge ett extra plus till Maja V med. En av hennes bättre matcher, hundraprocentig i passningsspelet avvägde bra när hon sticka framåt eller ej och framför allt defensiven var klockren.

7 min. HÖRNA vänster
9 min. Alingsås, avslut på mål, inga problem för målvakten
11 min. Alingsås, avslut i ribban
12 min. HÖRNA vänster
12 min. Alingsås, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
17 min. Alingsås, friläge, målvakten räddar

19 min. !!! MÅL 1-0, Lisa H närskott strax innanför vänstra stolpen
Ebba D

21 min. !!! MÅL 1-1, Alingsås närskott strax innanför vänstra stolpen

23 min. Stenman, avslut, över målet

24 min. !!! MÅL 2-1, Sparven lobbar bollen strax under ribban

30 min. !!! MÅL 3-1, Sparven närskott vänstra delen av målet
Karin F

33 min. !!! MÅL 3-2, Alingsås skjuter in bollen strax innanför högra stolpen

37 min. !!! MÅL 3-3, Alingsås friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen

39 min. Alingsås, avslut på mål, inga problem för målvakten
41 min. Ebba D, farligt avslut som blockas av en spelare

42 min. !!! MÅL 3-4, Alingsås friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen

44 min. Lisa H, avslut, över målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Felicia S in - Emelie L ut
45 min. BYTE Maja V in - Cornelia H ut
46 min. Alingsås, avslut, över målet
47 min. Sparven, avslut utanför, höger om målet
47 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
59 min. Carro O, avslut utanför, vänster om målet
60 min. HÖRNA höger

66 min. !!! MÅL 3-5, Alingsås skjuter in bollen strax under ribban

69 min. !!! MÅL 4-5, Sparven halv volley vänstra delen av målet
Lisa H

70 min. BYTE Linda N in - Karin F ut
71 min. HÖRNA höger
71 min. Alingsås, avslut i ribban
76 min. BYTE Elin P in - Stenman ut
80 min. Alingsås, avslut på mål, inga problem för målvakten
80 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
83 min. Alingsås, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
85 min. Elin P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

85 min. !!! MÅL 5-5, Felicia S skjuter in bollen högra delen av målet

86 min. BYTE Cornelia H in - Julia Sk ut
90 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
90 min. Lisa H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)