1-8
 (0-4)
Orust FC

Äntligen seger igen

Efter två tunga förluster lossnade det rejält med både spel och målskyttet. Glädjande nog satt spelet redan från start och det kändes som det bara var en tidsfråga innan första målet skulle komma. Gurra blev premiärmålskytt då hon bara trampade ifrån deras försvar och placerade in bollen iskallt. Assisten kom från Kinle. Några minuter senare rullar Kinle fram bollen till Jenny som hänger in 0-2. Jenny som gör sin bästa match i år är inblandade i de två kommande målen med, denna gånga som framspelare. Olivia och Telin gör 0-3 resp. 0-4.

I halvlek byter vi lite spelare och några positioner. Det tog ett litet tag innan vi kom igång igen, men sen rullade det på. Ändå var det hemmalaget som gjorde halvlekens första mål där vi gör dagens enda misstag i försvarslinjen. Ett friläge som inte var nåt att göra åt.

Sista kvarten ökade vi farten och hängde in fyra baljor där Gurra var inblandad i det mesta av våra farligheter. Först spelade hon fram Telin som kan placera in bollen innanför bortre stolpen. Sen var spelar hon fram Telin igen som drar iväg ett skott som blockas av en back, returen går på Telin och sen fram till Jenny som distinkt trycker in bollen i mål. En stund senare var Gurra framspelare igen, denna gång till Kinle. Ett av de iskallaste mål jag sett, hon fintar veck deras backlinje och kommer fri med målvakten. Istället för att placera in bollen i nåt hörn gör hon en tunnel på målvakten, rundar henne och lägger in den i öppet mål. Gurra fick avsluta som hon startade matchen med att fastställa resultatet till 1-8. Denna gången var det på en hörna från Jenny som hon nickade in.

Idag är vi bättre på alla positioner än motståndarna, mycket tack vare att vi spelade som ett lag. Även om det stundtals blev för mycket enmansshow och för lite utnyttjande av kanterna. Men var gör det när vi vinner med sju mål.

En liten tår föll från min kind efter matchen när jag insåg att Linda troligtvis gjorde sin sista match med oss innan flytten till Norrköping. Jag kommer att sakna denna underbara tjej som jag coachat från och till i tio års tid. Hoppas du kommer att trivas på Sveriges baksida och lycka till med allt.

2 min. Gurra, avslut på mål, inga problem för målvakten
7 min. Jenny B, farligt avslut strax utanför högra stolpen
8 min. Elin P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
9 min. Emelie K, avslut utanför, vänster om målet
10 min. Jenny B, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
11 min. Valbo, avslut, över målet
18 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
19 min. HÖRNA vänster
20 min. Valbo, avslut på mål, inga problem för målvakten

21 min. !!! MÅL 1-0, Gurra skjuter in bollen högra delen av målet
Emelie K

25 min. !!! MÅL 2-0, Jenny B friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
Emelie K

26 min. Elin P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
26 min. Elin P, avslut utanför, höger om målet
30 min. Jenny B, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
32 min. Elin P, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
32 min. HÖRNA höger

35 min. !!! MÅL 3-0, Olivia K skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Jenny B

40 min. Valbo, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
41 min. Emelie K, avslut i ribban
41 min. Gurra, farligt avslut som blockas av en spelare
44 min. HÖRNA vänster

46 min. !!! MÅL 4-0, Elin P skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Jenny B

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Frida B in - Jenny B ut
47 min. Elin P, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
51 min. BYTE Annie A in - Mirre ut
55 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
60 min. Valbo, avslut utanför, vänster om målet
61 min. HÖRNA höger
62 min. Linda D, avslut utanför, höger om målet
62 min. Therese C, avslut på mål, inga problem för målvakten
65 min. Elin P, avslut i vänstra stolpen
71 min. Emelie K, avslut utanför, vänster om målet

76 min. !!! MÅL 4-1, Valbo friläge, tidigt skott strax under ribban

76 min. BYTE Jenny B in - Therese C ut
77 min. BYTE Mirre in - Linda D ut
77 min. Gurra, avslut utanför, vänster om målet

77 min. !!! MÅL 5-1, Elin P skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
Gurra

80 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet

81 min. !!! MÅL 6-1, Jenny B närskott strax innanför högra stolpen
Emelie K

83 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen

86 min. !!! MÅL 7-1, Emelie K närskott mitt i målet
Gurra

87 min. Frida B, farligt avslut strax över ribban
87 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten
89 min. VARNING Emelie K
90 min. BYTE Linda D in - Emelie K ut
90 min. HÖRNA höger

90 min. !!! MÅL 8-1, Gurra nick strax under ribban