1-4
 (0-2)
Orust FC

Vinst i STO-derbyt

Derby mot SIF är alltid något extra då många känner varandra. Lisa och Ulle var bara tvungna att vara med denna matchen. När Ulle kom in var det som att släppa en kalv på grönbete, för det var första matchen i år för henne. Lisa var lika bra som förväntat och fick skrapat ihop till en assist för allt slit.

Det var väl inte oväntat att vi skulle ta tag i matchen från start med det laget vi hade idag. Telin startade med att pricka stolpen redan i första minuten. Sedan hade Jenny ett bra avslut som målisen sprattlade till på och räddade. Till slut orkade inte hemmalaget stå emot. Telin och sätter igång ett anfall som slutar med att Gurra rundar sin back efter kortlinjen, spelar in till Telin som hänger in bollen i maskorna.

I slutminuterna får vi en hörna som Telin tar hand om. Efter lite kalabalik i försvaret klipper Linda till och det är 0-2.
Vet inte vad SIF:arna käkat i halvlek men de kom ut som ett nytt lag. Det dröjde inte länge innan de kunde reducera. Men med lite tur och mest skicklighet kunde vi knäcka deras kamplust med att öka på ledningen strax efter. Anfallet startar med att Maja driver upp bollen från sin ytterbacksplats, slår ett perfekt inlägg som Telin klackskarvar fram till Cissi. Med sin rutin gör hon inget misstag utan placerar in bollen via målvakten och in.
Cissi var riktigt på hugget nu, för efter en timma får vi en hörna som Lisa slår. En perfekt sådan och en lika perfekt nick från Cissi som smiter in strax under krysset. En stund senare var hon på gång igen, ett skott från trettio meter på väg upp i krysset. Tyvärr för oss gör deras målvakt åretsräddning och tippar bort bollen.

Några profiler idag var, Alva med sitt mogna spel i mål. Inte så mycket att rädda men ser till att deras kontringar inte bär frukt genom att ta dö på anfallen. Liza S blir bara bättre och bättre, värderar situationerna på bästa sätt. Och till sist Gurra, hon gör det oväntade hela tiden, en oslipad diamant.

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Mirre in - Linnéa O ut
46 min. HÖRNA höger

47 min. !!! MÅL 2-1, SIF närskott vänstra delen av målet

47 min. SIF, avslut på mål, inga problem för målvakten
48 min. HÖRNA höger

53 min. !!! MÅL 3-1, Cecilia E skjuter in bollen vänstra delen av målet
Elin P

53 min. Elin P, farligt avslut som blockas av en spelare
58 min. HÖRNA vänster
61 min. BYTE Lisa H in - Olivia K ut
61 min. HÖRNA vänster

62 min. !!! MÅL 4-1, Cecilia E nick strax innanför högra stolpen
Lisa H

63 min. HÖRNA höger
64 min. Maja V, avslut som blockas av motståndare
65 min. Cecilia E, avslut i högra krysset, målvakten räddar
66 min. Lisa H, avslut i högra stolpen
66 min. Lisa H, avslut på mål, inga problem för målvakten
71 min. Gurra, avslut på mål, inga problem för målvakten
72 min. BYTE Jenny B in - Ulle T ut
77 min. SIF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
78 min. BYTE Olivia K in - Mirre ut
80 min. SIF, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
81 min. Gurra, avslut utanför, höger om målet
82 min. HÖRNA vänster
88 min. HÖRNA vänster
89 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)