Orust FC
5-2
 (2-1)

Gräspremiär i serien och en betryggande vinst

Betryggande var väl kanske att ta i med tanke på hur vi började matchen. Gästerna satte press på oss från första minut och vi fick inget lugn i uppspelsfasen. Det blev mest för korta långbollar utan adress i motvinden. Efter ett tag kunde vi lugna ner oss en aning och spela oss ur situationerna istället. På så kom vi ur deras press och kunde komma upp i bana och få till några lägen.

Sparvens ersättare Orraryd fick dagens första avslut, ett skott strax utanför. Allt börjar se bra ut till Skepplanda får ett friläge, Lollo är med på noterna och räddar farligheten. Några minuter senare får vi vår femte hörna. Lisas känsliga fot tar hand om den och slår en perfekt hörna som Karin avslutar lika perfekt med huvudet.

Det går inte många minuter innan tvåan sitter heller. Lollo hittar Orraryd på en utspark, hon river sig loss och skapar ett friläge. Iskallt lägger on bollen i mål till 2-0. Men glädjen varade inte så långe innan gästerna kunde reducera. Ett instick som Lollo räddar men returen slår de in i mål.

Andra halvlek började lite trevande från båda håll. Men efter ett tag får vi tag i spelet och låter gästerna ha svart att komma över mittlinjen. Vi radade upp chanser och till slut kom målet. Karin rundar sin back, slår en delikat passning till Orraryd. Med en utsida stöter Orra in bollen helt otagbart för målvakten.

Fyran kom på ett friläge där Emelie tråcklar fram bollen till Karin, inget misstag av From här inte, 5-1. Kvarten kvar får vi en hörna. Denna gången är det Carro som slår den. En nästan kopia på 1-0 målet med undantag att det var Corre som nickade in bollen.
Efter femman gick matchen i stå en aning. Detta utnyttjade Skepplanda bäst genom att reducera på ett friläge.

Rosmarie delade ut blommor till matchens lirare som T Våhlbergs Bygg presenterade. Lina Albertsson fick ta emot det hos oss och i Skepplanda fick Evelina Persson det. Matchen Kex fick Emelie Larsson, ledarstabens pris.

8 min. HÖRNA vänster
9 min. BYTE Cornelia H in - Julia Sk ut
13 min. HÖRNA vänster
13 min. BYTE Julia Sk in - Cornelia H ut
15 min. Orraryd, farligt avslut strax utanför högra stolpen
16 min. HÖRNA vänster
18 min. Stenman, farligt avslut som blockas av en spelare
18 min. HÖRNA höger
19 min. HÖRNA vänster
22 min. HÖRNA höger
30 min. Skepplanda, friläge, målvakten räddar
31 min. Emelie L, avslut, över målet
32 min. HÖRNA höger

33 min. !!! MÅL 1-0, Karin F nick strax under ribban
Lisa H

36 min. !!! MÅL 2-0, Orraryd friläge, tidigt skott mitt i målet
Lollo

39 min. !!! MÅL 2-1, Skepplanda slår in en retur högra delen av målet

39 min. Skepplanda, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
43 min. HÖRNA höger

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Cornelia H in - Stenman ut
48 min. HÖRNA vänster
52 min. Karin F, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
52 min. HÖRNA vänster
59 min. Lisa H, farligt avslut strax utanför högra stolpen

60 min. !!! MÅL 3-1, Orraryd utsida av foten högra delen av målet
Karin F

64 min. HÖRNA vänster
65 min. BYTE Stenman in - Orraryd ut
65 min. Julia Sk, farligt avslut som blockas av en spelare

68 min. !!! MÅL 4-1, Karin F friläge, tidigt skott högra delen av målet
Emelie L

69 min. Skepplanda, avslut utanför, höger om målet
73 min. Carro O, farligt avslut som blockas av en spelare
74 min. HÖRNA höger

74 min. !!! MÅL 5-1, Cornelia H nick strax under ribban
Carro O

75 min. HÖRNA vänster
75 min. BYTE Maja V in - Stenman ut
76 min. BYTE Elin P in - Lisa H ut
76 min. Elin P, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar

80 min. !!! MÅL 5-2, Skepplanda friläge, tidigt skott mitt i målet

81 min. Karin F, friläge, målvakten räddar
83 min. BYTE Sofie K in - Carro O ut
83 min. HÖRNA vänster
84 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
84 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
85 min. Elin P, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)