3-0
 (3-0)
IK Rössö

Nu är vi bäst i Bohuslän, guldhattar på

För idag vann vi DM-finalen över Rössö med 3-0. Segern grundades i första halvlek. En halvlek som är vår klart bästa i år, ja kanske den bästa vi någonsin gjort någonsin.
Vi chockade gästerna med ett aggressivt offensivt spel redan från första sekunden. Redan i första minuten hade vi skapat två farliga lägen plus en hörna. I fjärde minuten får vi utdelning då Sparven sätter press på deras målvakt efter en bakåtpassning. Hon blockar utsparken får med sig bollen och kan rulla in den i öppet mål. En riktig smakstart. Det tar ett tag innan Rössö får något som liknar ett organiserat anfall. Men när de väl kom förbi vår stabila defensiv var avsluten strax utanför ramen eller så satt de i Lollos målvaktshandskar.
Efter en halvtimmas spel har vi ett mönsteranfall där Carro lägger fram en smörpassning till blir till ett friläge för Sparven. Inget misstag nu heller och så var det 2-0. I slutet av halvleken trycker gästerna upp mycket folk på jakt efter en reducering. Det blir mycket folk in i boxen framför vårat mål. Bollen har lite svårt att bestämma sig var den skall ta vägen innan Hanna slår till med en renspassning upp till Sparven. Ensam med Skogen vinner hon duellen, sticker ifrån och rullar iskallt in bollen i mål och fullbordar ett äkta hattrick.
Andra halvleken tog gästerna över, ganska naturligt när man skall jaga ikapp tre mål. Man blev lite orolig i början men när man såg att de hade besvärligt att få in bollen i mål började det kännas lite lugnare. En storspelande defensiv och en ännu bättre målvakt satte stopp för de lägen de hade. Lollo fullkomligt ägde straffområdet, stod rätt hela tiden på deras giftiga lägen.
Efter dryga kvarten börjar bränslet ta slut hos Uddevalla tjejerna och vi kunde jämna ut spelet igen. Farligaste läget vi hade var när Sparven spelade in till Karin som på ett tillslag skarvar bollen in vid stolproten. Tyvärr gör målvakten en kanonräddning men lämnar retur, men vinkeln blev för svår för att få in bollen för Karin.
Det var många som gjorde en kanonmatch idag, eller skall jag säga alla istället. Trots att Sparven gjorde hattrick blev Lollo vald till matchens lirare för oss. För gästerna gick det till Emma Karnström.
Vad mer kan man säga om denna dag. Jo, Morlanda hade gjort ett fantastiskt arbete med arrangemanget och framför allt en Wembley lik gräsmatta. Inte nog med det, det var närmare 150 pers i publiken med. Underbart med så mycket folk på läktaren igen.

1 min. Sparven, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. HÖRNA höger
1 min. Karin F, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
4 min. !!! MÅL 1-0, Sparven
7 min. HÖRNA höger
8 min. Rössö, farligt avslut strax över ribban
10 min. Rössö, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
11 min. Karin F, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
12 min. Rössö, farligt avslut strax över ribban
13 min. Sparven, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
21 min. Sparven, farligt avslut strax över ribban
23 min. Rössö, avslut som blockas av motståndare
23 min. HÖRNA höger
23 min. HÖRNA vänster
28 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
30 min. !!! MÅL 2-0, Sparven. Assist: Carro O
35 min. Andrea S, avslut utanför, höger om målet
43 min. !!! MÅL 3-0, Sparven. Assist: Hanna O
45 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
45 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Cornelia H in - Hanna O ut
47 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
51 min. Rössö, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
53 min. HÖRNA höger
53 min. HÖRNA vänster
54 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
59 min. Karin F, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
59 min. Lina A, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
61 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
62 min. HÖRNA höger
62 min. Rössö, friläge, avslut utanför
63 min. HÖRNA vänster
63 min. Rössö, avslut i högra stolpen
63 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
63 min. BYTE Felicia S in - Linda N ut
69 min. HÖRNA höger
71 min. BYTE Stenman in - Carro O ut
74 min. Andrea S, avslut på mål som målvakten tar lätt
77 min. Karin F, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
77 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
78 min. Rössö, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
78 min. HÖRNA vänster
80 min. BYTE Olivia K in - Sparven ut
86 min. HÖRNA vänster
87 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
88 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)