Dam A:
3-0
 (2-0)

Damerna säkrade tredje platsen

Årets sista seriematch och Hedekas/Svarteborg stod som motståndare. Vi skulle säkra tredjeplatsen och gästerna hade som mål att hänga kvar i fyran.

Vi fick spräckt deras nolla ganska omgående genom Johanna trots att vi började matchen så där. Efter en tio minuter började spelet komma igång och där med chanserna. Josse och Johanna prövade deras målvakt som visade stor form. Hon radade upp den ena fina räddningen efter den andra och kändes omöjlig att passera. Till slut efter en kanonräddning på Josses skott och lite kalabalik framför deras mål drar Johanna till med en strumprullare som retfullt rullar in vid stolpen. Vi fortsätter med att spela ett bländande spel, så det var bara att stå bredvid och njuta.

Andra halvlek får gästerna till det lite bättre med sitt spel. De orkar lyfta upp en bit och kom nästan fram till vårat straffområde. Detta skapade några vassa spelvändningar för oss. En av dom var signerad Ida, en underbar framspelning till Josse som rycker ifrån sina motståndare och nätar för tretionde gången i årets serie (lägg där till 14 ass, rätt hyfsad säsong). Efter 3-0 var det spel på ett mål och en fin uppvisning hur man skapade chanser och hur man räddade dom. Åter igen visar gästernas målvakt att hon överglänste Therese. Å andra sidan är det inte lätt att visa vad man går för, när man under 90 minuter inte får ett enda skott på sig. Vi vann denna sista match med 3-0 och jag tror att det nästan var som en seger för H/S. Tack vare deras målis undvek dom storförlust och klarade därmed kontraktet.

Det är härligt att se hur tjejerna utvecklats under säsongen. Att Josse, Malin, Ellen och Andrea varit vår stabila stomme är väl ingen överraskning. Men dom måste känna att det är många spelare som kommer flåsande i häcken på dom. En av dom är matchens lirare idag Erika, hon släppte inte någon förbi sig och levererade fina passningar hela matchen. Fast egentligen borde alla ha fått en ros idag för det fina spelet dom visade upp.