2-1
 (0-1)
 2008-09-27

Det blev bara 13 raka utan förlust och trean adjö

Idag var det vinna eller försvinna, tyvärr blev det senaste. Tack vare vår bleka insatts mot ett svårspelat Rössö stod hoppet till RFF/SIK att de skulle ta poäng från Herrestad. Tjörnborna gjorde vad de kunde och hämtade upp ett 0-3 underläge till 2-3. Fem minuter kvar av den matchen hade RFF/SIK en kanonfrispark som sånär gick in. Hade inte en av deras anfallare klipp tånaglarna i morse hade hon nog slott in returen. Matchen slutade 3-2 till HAIF. Det finns allt en mikroskopisk chans att gå upp ändå. Då måste Rössös div.3-lag förlora sina kvarvarande matcher samtidigt som Rölanda inte tappar poäng. Den chansen är nog lika stor som om månen skulle trilla ner i huvudet på en.

Tillbaks till våran match, som var en blåsig historia där hemmalaget behärskade den starka vinden bäst. Vi skapade inte mycket framåt i början utan fick mest ägna oss åt försvarsspel. Ändå kändes det ganska lugnt, för de kom aldrig till de riktigt farliga avsluten. Deras vassaste chans kom efter 20 minuter på en hörna som nickas i ribban och räddas på mållinjen av Therese. Den sista kvarten av halvleken kommer vi igång något, får till några halvchanser och hoppet steg. I 37:e minuten var det uppåt värre när Josse, Johanna och Millan glädje oss med en upprullning och en härlig lobb i mål av Millan.

Andra halvlek förde vi spelet som väntat i den hårda med vinden. Men det blev aldrig det trycket vi hade hoppas på och de farliga chanserna uteblev, detta beroende på hemmalagets fina försvarsspel. Ett försvarsspel som skapade snabba spelvändningar. Det var just på en sådan som deras kvittering kom på. En av deras kvicka forwards får bollen helt ren på deras vänsterkant, ett starkt hemjobb av Carro hjälpte inte. Inte ens hennes halvräddning på avslutet hjälpte, hade hon bara fått lite mer träff på bollen hade den smitit utanför. Tio minuter senare var det dags igen för hemmalaget, återigen en spelvändning som denna gång går ut till en ren spelare i vårt vänstra straffområde. Avslutet ser ut som en halvträff som lurar Therese och bollen rullar retfullt i mål. Vi försöker att trycka på men har väldigt svårt att till det. Vår farligaste chans var en frispark av Malin som snek stolpens utsida.

Det är synd att vi gör ett riktigt bottennapp idag när det gällde som mest. Visst har motståndet betydelse men det syntes att många var tagna av stundens allvar. Vi får de det som en nyttig erfarenhet både för oss ledare och spelare. Sen måste man erkänna, att det var inte idag som div.3 rök utan det var vårt riktiga nerköp den 31.e mars.

Nu blir inte sista omgångens match mot Hedekas/Svarteborg betydelselös ändå. Helt plötsligt är vi det jagade laget istället. Stenungsund jagar oss och vill säkert knipa den viktiga tredjeplatsen. H/S är också jagad av lagen som vill undvika nedflyttning, så var beredda på en rafflande avslutning av säsongen.

Bästa G/S:are idag var Malin tät följt av Andrea.