Sörbyvallen 2017-06-18
2-3
 (1-2)

Vi avslutade vårsäsongen med en seger

Åsebro/Brålanda borta brukar alltid vara jämna matcher, så också idag. Vi startade riktigt bra och ett stort spelövertag när Å/B fick till en spelvändning och friläge. Lollo räddade avslutet som gick till hörna. Hörnan slogs in i boxen och efter lite flipperspel räddade Lollo bollen. Tyvärr var det 3 cm på fel sida mållinjen och 1-0 till hemmalaget.

Målet gav Dalslänningarna kraft och de kunde skapa några halvchanser. Vi fortsatte att trumma på och chanserna kom. Kamilla hade ett kanonavslut som målisen gör en kvalificerad räddning på. Elsa två lägen som strök överkant på ribban.
Till slut kom ändå kvitteringen. Josse spelar fram Julia som klipper till och skottlobbar bollen i mål. Tio minuter senare var det dags igen. Linda slår en underbar boll som Miccan skickar upp i nättaket och så var det 2-1 till oss.

I andra gör vi ett planerat målvaktsbyte efter som vi inte ville slå upp Lollos skada igen, Miccan ställer sig. Spelet ser ungefär detsamma ut, spelövertag från oss och Åsebro/Brålanda kontrar. En av deras spelvändningar får Miccan visa vad hon går för mellan stolparna. Ett rappt avslut från deras bäste spelare och Miccan är på väg åt väster. Bollen tar på Emma (?) och ändrar riktning, vet inte hur Miccan bar sig år men på nåt sätt fick hon flyttat tyngdpunkten och fick till en benparad.

Vi hade många bra lägen med men fick tyvärr inte till det med avsluten. Josse hade kanonläge där hon drar till med vänster, målvakten räddar. Linda lika så men skjuter strax över. När en kvart återstod av matchen får vi en hörna. Hanna-Louise känsliga höger hittar Kamillas panna och så var det 3-1. Anfallet efter målet skapar Elsa sig ett friläge men målvakten räddar igen.
Fem minuter kvar av matchen reducerar hemmalaget och det börjar bli lite nerv igen. Detta märks som tur är inte på tjejerna, de trummar på som vanligt. Några minuter från slutet höll vi på att får en drömdebut av Frida. Ett inlägg från vänster hittar fram till Frida som iskallt placerar in bollen i mål. Tyvärr hittade domaren en offside, en hårfin sån. Men det var säkert rätt.
I sista minuten fick vi se nåt som kunde blivit årets mål. Linda får bollen, utmanar sin spelare och gör en tunnel som blir till ett friläge. Men avslutet blev inte vad vi hade hoppas på, såg ut som hon sparkade i marken i avslutsläget eller också var nån på henne. Mål blev det i alla fall inte utan målisen kunde lätt rädda det hela.

Vi hade två spelare som gjorde debut i Tjorust idag. Den ena var Josefine Abrahamsson, hon var sig lik. Bara att vrida upp henne och hon springer i 90 minuter. Spelsinnet är det inget fel på heller.

Den andra debutanten var Frida Berntsson, -02 från Orust F-15 lag. Här har Orust en blivande storspelare, man bara njöt av hennes insats.

Vill ge lite beröm åt våra ytterbackar med, de blir bara bättre och bättre. Nu vågar de släppa på handbromsen och vara med uppe och anfalla.

Om man sammanfattar det hela så var det en klar lagseger där alla gjorde va de skulle, då är det lätt att spela boll även om det är 25 grader varmt.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
1 min. Louise R, avslut utanför, vänster om målet
2 min. Josse, avslut på mål som målvakten tar lätt
5 min. ÅB, friläge, målvakten räddar
5 min. HÖRNA vänster
6 min. !!! MÅL 0-1, ÅB knäar in bollen vänstra delen av målet
6 min. ÅB, avslut utanför, höger om målet
10 min. ÅB, avslut utanför, vänster om målet
11 min. HÖRNA vänster
11 min. Kamilla S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
12 min. HÖRNA vänster
12 min. Kamilla S, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
15 min. Josse, avslut utanför, vänster om målet
16 min. BYTE Julia E in - Jenny B ut
17 min. Elsa H, farligt avslut strax över ribban
17 min. ÅB, farligt avslut strax utanför högra stolpen
17 min. ÅB, avslut utanför, höger om målet
19 min. Julia E, avslut utanför, höger om målet
20 min. Elsa H, farligt avslut strax över ribban
21 min. ÅB, avslut på mål som målvakten tar lätt
22 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
23 min. !!! MÅL 1-1, Julia E. Assist: Josse
28 min. BYTE Frida B in - Elsa H ut
28 min. BYTE Linda N in - Hanna-Louise E ut
30 min. Michaela, avslut, över målet
32 min. !!! MÅL 2-1, Michaela. Assist: Linda N
37 min. BYTE Jenny B in - Michaela ut
43 min. Josse, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Michaela in - Lollo ut
45 min. BYTE Hanna-Louise E in - Julia E ut
49 min. Josse, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
51 min. BYTE Elsa H in - Frida B ut
57 min. HÖRNA vänster
57 min. Emma E, avslut utanför, höger om målet
60 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
62 min. Linda N, farligt avslut strax över ribban
67 min. BYTE Julia E in - Anna O ut
70 min. HÖRNA höger
70 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
74 min. HÖRNA höger
75 min. !!! MÅL 3-1, Kamilla S. Assist: Hanna-Louise E
76 min. Elsa H, friläge, målvakten räddar
77 min. BYTE Frida B in - Jenny B ut
78 min. HÖRNA vänster
79 min. BYTE Jenny B in - Josse ut
84 min. !!! MÅL 3-2, ÅB närskott strax innanför vänstra stolpen
86 min. BYTE Anna O in - Hanna-Louise E ut
88 min. HÖRNA höger
89 min. Linda N, friläge, målvakten räddar
91 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)