(0-1)
Orust FC

Två tappade, men en viktig vunnen

Givetvis är vi nöjda med att ta med oss en poäng hem från Örebro. Men det var inte långt ifrån att vi fick hela potten med oss.

Efter att ÖSK haft lite oflyt med en boll inne som tog på målets stödhjul och ut, skipades rättvisan när de tio minuter senare gör mål på ett skott som tar i stolpen, stolpen in. I den minuten var vi nära att tappa matchen. För i anfallet efter får de ett friläge som Lollo räddar, tredje för dagen för övrigt. Det märktes på våra damer att de hade sin urladdning i onsdags mot Rössö för sista tio blev en aning virrigt. Vi hade inte släppt till en hörna på hela matchen men under den tiden släppte vi tre.

Frånsett den första minuten då vi släppte till två bra lägen för hemmalaget, tog vi över matchen ända till Linda hänger in 1-0 på ett volleyskott upp i nättaket. Ett av de finaste målen i år, det perfekta inlägget kom från Karins fot. Under dem knappa halvtimman spelade vi otroligt bra. Släppte inte till ett avslut bakåt men skapade desto mer framåt. Sparven, Hanna och Linda hade några bra avslut som tyvärr gick strax utanför eller räddades.

En stund efter målet tappade vi det hela och ÖSK kunde ta över. Så vi var rätt nöjda att vi kunde behålla ledningen och vi kunde hämta nya krafter inför andra halvlek. I andra spelade vi hyfsat bra långt in i halvleken. Det märktes för Örebroskorna blev grinigare och grinigare. Det blev inte precis bättre när de inte fick mål på det ovannämnda hjulmålet. Vill bara tillägga att domaren gjorde helt rätt att inte döma mål när den tar på hjulet och ut. Har själv kollat i regelboken om detta. Efter det vet ni redan hur det gick.

Linda och Sparven var giftigast i denna halvlek även om Sparven mattades p.g.a. omild behandling från motståndarna. Linda var annars matchen behållning offensivt från vår sida. Hennes bästa match i år, av det jag sett.

Matchen lirare gick till mamma Andrea, inte helt oväntat med tanke på hennes formkurva.

Vi får tack Ellös Buss för den fina bussen som tog oss tur o retur mellan Orust och Örebro.

Nästa match är hemma på Tavlebordsvallen lördagen den 2:e september kl. 15:00 mot QBIK

1 min. ÖSK, friläge, målvakten räddar
1 min. ÖSK, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
7 min. Hanna O, farligt avslut som blockas av en spelare
7 min. Sparven, avslut som blockas av motståndare
10 min. Linda N, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
10 min. HÖRNA vänster
10 min. Linda N, farligt avslut som blockas av en spelare
12 min. HÖRNA vänster
12 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
19 min. HÖRNA höger
23 min. Sparven, avslut, över målet
26 min. !!! MÅL 1-0, Linda N. Assist: Karin F
29 min. ÖSK, friläge, målvakten räddar
31 min. HÖRNA höger
34 min. ÖSK, avslut utanför, vänster om målet
36 min. ÖSK, farligt avslut strax över ribban
42 min. ÖSK, avslut i vänstra stolpen
44 min. Linda N, avslut utanför, vänster om målet
45 min. Woody, avslut, över målet
45 min. ÖSK, farligt avslut strax över ribban

ANDRA HALVLEK, minut för minut
49 min. HÖRNA höger
59 min. Sparven, farligt avslut strax utanför högra stolpen
63 min. ÖSK, avslut som blockas av motståndare
63 min. ÖSK, avslut på mål som målvakten tar lätt
63 min. Linda N, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
63 min. HÖRNA vänster
66 min. BYTE Cornelia H in - Hanna O ut
67 min. VARNING ÖSK
69 min. ÖSK, avslut i vänstra stolpen
78 min. !!! MÅL 1-1, ÖSK närskott strax innanför högra stolpen
78 min. ÖSK, friläge, målvakten räddar
79 min. HÖRNA höger
88 min. BYTE Stenman in - Carro O ut
91 min. HÖRNA vänster
93 min. ÖSK, avslut utanför, höger om målet