1-3
 (0-2)
Skövde KIK

Grymm andra halvlek

En bedrövlig första halvlek med bara en halvchans de första 45. Nej, det här håller inte att vi inte vågar gå framåt från början av matcherna. Rädslan att släppa in ett mål är betydligt större än glädjen att göra mål. Inte mycket framåt i första, tror knappt vi har tre passningar i följd på hela halvleken. Nu skall jag väl ovilligt erkänna att jag inte vet hur vi vill spela, allt går kanske enligt plan förutom de två billiga baklängesmål. Om man räknar bort de, skapade Skövde inte mycket trotts sitt stora spelövertag.

Det är mycket roligare att skriva om andra halvlek. Ett piggt offensivt Orust som satte färg på tillställningen direkt. Sparven började med en nick i stolpen och returen tog Fille hand om. En retur som räddas på mållinjen av en försvarare. En stund senare har Jullan ett skott strax utanför. Tror att gästerna i det här laget är ganska chockade och börjar nog undra vad vi käkat i halvlek. I 63 minuten kom en välförtjänt kvittering. Det börjar med att Karin sätter press, tvingar fram en långboll som Jullan bryter och passar Fille. På ett tillslag spelar hon Carro som i sin tur rullar bak den till Woody. Woody passar Fille som vänder bort sin motståndare, slår upp en boll till Sparven som skarvar fram bollen till en Lina som gör en underbar löpning. På ett tillslag klipper hon till med ett skott rakt upp i krysset. Så enkelt det ser ut när man trycker till i rätt ögonblick och har kylan där man skall ha det.

Man märkte att gästerna började bli lite skakis då vi spelade riktigt bra. Tyvärr varade lyckan inte längre än till 74 minuten. Skövde får en frispark i höjd med avbytarbåsen. Frisparken slås in i boxen där en helt fri lagkapten nickar in bollen. Skövdes första och sista avslut på hela andra halvlek.

Kungsvikens Bygg presenterade matchens lirare. Sparven och Skövdes Kendall Fischlein blev vald till det i vardera lagen.
Nu väntas ett nytt topplag hemma nästa lördag nämligen Rävåsen. Hoppas verkligen vi vågar göra det vi är bra på då, gå för det och kör över gästerna.

Med risk för att bli lynchad vill jag ge en passning till ledarstaben.
Första halvlek defensivt tänk 1 avslut från oss 6 från Skövde.
Andra halvlek offensivt tänk 7 avslut från oss 1 från Skövde

1 min. HÖRNA vänster
6 min. Skövde, avslut utanför, höger om målet
6 min. BYTE Cornelia H in - Hanna O ut
23 min. HÖRNA höger
31 min. !!! MÅL 0-1, Skövde frispark strax under ribban
33 min. HÖRNA höger
34 min. Skövde, avslut, över målet
35 min. Skövde, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
41 min. HÖRNA vänster
41 min. Skövde, avslut utanför, höger om målet
43 min. !!! MÅL 0-2, Skövde skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
44 min. HÖRNA höger
44 min. Sparven, avslut som blockas av motståndare

ANDRA HALVLEK, minut för minut
47 min. Sparven, avslut i vänstra stolpen
49 min. Felicia S, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. Julia Sk, farligt avslut strax utanför högra stolpen
58 min. HÖRNA vänster
61 min. Sparven, avslut utanför, höger om målet
63 min. !!! MÅL 1-2, Lina A. Assist: Sparven
69 min. BYTE Stenman in - Cornelia H ut
70 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
71 min. HÖRNA höger
74 min. !!! MÅL 1-3, Skövde nick strax innanför vänstra stolpen
75 min. Felicia S, avslut utanför, vänster om målet
77 min. BYTE Cecilia E in - Andrea S ut
80 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)