2-0
 (2-0)
Orust FC

Det ville sig inte idag

Spelövertag, mer avslut men inte det flytet och skärpan framför mål som man behöver för att vinna i div.1. När väl hemmalaget kom upp så kom de med mycket folk som tryckte på och det blev oroligt framför vårt mål. När vi kom upp var det i stort sett bara Sparven som var där framme. Karin var den som hängde på bäst och gav understöd åt Sparven. Annars var det Andrea som var den offensivaste spelare utöver de två nämnda om man ser till första halvlek.

Båda målen kom i första halvlek. Ettan kom på en stark genombrytning och en typisk damskottlobb över Miccan och strax under ribban. Vet inte hur många sådana mål jag sett i damfotbollen, men de är effektiva.
Tvåan kom på straff som tillkom på en situation då vi inte får bort framför mål. Miccan räddar, bollen rullar framför mål som i ett flipperspel tills (?) lyckas rensa ut bollen. Tyvärr går rensningen rak upp på (?) hand och domaren blåser straff. Som Orustare tyckte man det var en hårt dömd straff, men det var ett sådan 50/50 läge så jag klandrar henne inte för att hon dömde straff.

I andra var vi betydligt bättre än hemmalaget, vi började bli mer aggressiva och började anfalla med mer spelare. Mittfältet vågade gå för brytning och inte bara täcka yta, detsamma gällde backlinjen. Vi radade upp anfall på anfall och Gauthiod kom knappt över mittlinjen. Med 13-5 i avslut och 8-0 i hörnor utan att göra mål tyckte ledarstaben det var dags att chansa på att lyfta upp Jullan. Med facit i hand var detta inget lyckat drag, vi tappade trycket totalt och Grästorparna tog över tillställningen. Sista kvarten var det istället 5-1 i avslut och 3-0 i hörnor till Gauthiod istället.

Det är synd att målskyttet inte släpper när vi skapar så mycket. Spelmässigt och om man ser till chanserna borde vi kommit hem med minst en poäng. Å andra sidan vet man inte hur matchen sett ut om vi fått ledningsmålet.

Bäst i Orust idag var Sparven, Karin, Annelie och Andrea. Andrea blev dessutom vald till matchenslirare, det tillresta supportrarna hade samma åsikt, bra val.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
6 min. Gauthiod , avslut på mål som målvakten tar lätt
6 min. Sparven, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
9 min. !!! MÅL 0-1, Gauthiod skjuter in bollen strax under ribban
14 min. HÖRNA höger
14 min. Karin F, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
16 min. HÖRNA höger
19 min. !!! MÅL 0-2, Gauthiod straff strax innanför vänstra stolpen
23 min. Andrea S, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
25 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
26 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
32 min. Lina A, farligt avslut som blockas av en spelare
34 min. Sparven, avslut utanför, vänster om målet
36 min. HÖRNA vänster

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. Felicia S, avslut, över målet
45 min. Felicia S, avslut utanför, vänster om målet
48 min. Sparven, avslut, över målet
53 min. HÖRNA höger
54 min. BYTE Linda N in - Hanna O ut
54 min. Andrea S, avslut utanför, höger om målet
56 min. HÖRNA höger
56 min. Sparven, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
57 min. HÖRNA höger
59 min. Gauthiod , avslut utanför, höger om målet
66 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
71 min. HÖRNA vänster
74 min. Gauthiod , avslut på mål som målvakten tar lätt
75 min. Gauthiod , avslut, över målet
76 min. Gauthiod , avslut på mål som målvakten tar lätt
79 min. Gauthiod , farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
82 min. HÖRNA vänster
85 min. HÖRNA höger
87 min. HÖRNA vänster
87 min. Gauthiod , farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
88 min. Sparven, avslut utanför, höger om målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)