Dam A:
7-1
 (4-1)

Josse gjorde hattrick + 2 men ida var Ida bäst

Åter igen en måste match mot ett revanschsuget SIK/RFF. Gästerna började piggt och fick till några halvbra anfall. I 8:e minuten får de en billig frispark utefter sidlinjen i höjd med mitten av planhalvan. Jag vet inte om tanken var att slå den direkt eller som inlägg, hur som hälst var det en otrolig snygg frispark. För frisparken gick rakt upp i bortre krysset, helt otagbart för Therese. Målet blev som en väckarklocka för oss, helt plötsligt började vi att spela boll och kvitteringen kom ganska omgående. Carro hittar Johanna med ett smörpass, som denne skytteprinsessa med stor vilja nätar. Vi tar över matchen mer och mer och får till några riktigt bra avslut, tyvärr så storspelar deras målvakt så målen uteblev. Efter en knapp halvtimma byts Millan in, det tar inte långa stunden innan hon spelar fram skyttedrottningen Josse som påbörjar dagen målskytte. En stund senare är det Millan och Josse igen och 3-1. Fem minuter kvar av halvleken kommer Carro på vänsterkanten, slår en passning (blir manglad i samma stund) till Josse som snurrar upp deras försvar och fullbordar sitt hattrick. Strax efter målet går Josse ut för håll, jag kan inte förstå varför?

Med fem minuters extra vila för vår målspruta går hon in i andra och gör sitt fjärde mål för dagen, Malin lägger den öppnande passningen från sin backplats. Nu har Tjörnborna inte mycket att säga till om, vi ligger på och pressar. Så när 6-1 genom Josse kom, blev nog ingen på Lövängen förvånad. Förarbete gjorde Ellen. Något dubbelhattrick blev det inte för Josse, utan hon nöjde sig med att spela fram Hanna istället. Hanna som gör ett underbar avslut när hon lägger upp bollen och dundrar upp den i nättaket på volley. Ett mål som visar klass och känsla. Nu var gästerna rätt slutkörda och det var bara ett lag på planen. Vi radade upp det ena mönster anfallet efter det andra, tyvärr var skärpan inte den samma och lite mer lekfulla avslut kom till. Vi borde kanske ha gjort 3-4 mål till för att jag skall vara helnöjd men hur skall man kunna klaga när damerna lirar en sådan fotboll.

Therese fick inte visa vad hon går för men det lilla hon får att göra är klockrent. Laila är säkert seriens tredje bästa back, ändå överglänser de två bästa henne. Våra offensiva spelare finns inte mycket att klaga på. Alla assist görs av dom utom ett (Malin). Alla forwards gör mål ( Josse 5) och har en oerhörd spelglädje. Ulle gör säkert en av sina bästa matcher för året. Ändå fick ingen av dom pris som bäste spelare, för den utmärkelsen gick till Ida. Denna evighetsmaskin gör som vanligt ett jättejobb, hon var överallt ida. Styrde mittfältet med järnhand och fördelade bollar exakt till rätt spelare, vad mer kan man önska.

Nu har vi Rössö Unt till lördag där seger är ett måste för att ta steget upp till trean. Att gå upp som tredje lag försvann nog med all säkerhet idag när Rössö slog Rölanda i seriefinalen i trean. Som tur är har vi saken i egna händer, så det är bara att gotta sig åt dagens seger och börja ladda batterierna för helgens match.