Orust FC
2-1
 (0-0)

Laginsatts när vi tog tre pinnar

Efter det gått en aning trögt med poängtagandet de senaste matcherna var vi i stort behov att bättra på vår skörd. Och det gick ju vägen som ni förstår, men det satt långt inne. I sista ordinarie spelminuten satte Sparven ett friläge till 2-1. Dess för innan var det övertag för Ämterviks bäste spelare vad det gällde friläge. Sparven hade tre kvalificerade lägen redan de första minuterna, med en normal målvakt hade vi haft ett pars mål övertag redan då. Nu var det inte bara gästerna som hade en utomordentlig målvakt, utan även vi. Miccan var riktigt på hugget idag och räddade oss flera gånger.

Matchen började med ett visst övertag för oss som sedan vägde över till ÄFF. De farligaste chanserna hade vi i första halvlek. I andra tog Ämterviken över mer och mer så att de tog ledningen efter en timmas spel hängde liksom i luften. Ett friläge som kom till på en andravåg var inte mycket att göra för Miccan.

Efter målet lyfter vi upp spelet och vårar anfalla med mer folk. Detta ger resultat då Carro blir fälld innanför straffområdet. Sparven tar hand om straffen och spräcker deras nolla. Nu fann det hopp om en tre poängare. Tyvärr kändes det rätt avlägset eftersom bortalaget hade det mest kreativa spelet. Men vi är giftiga när vi flyttar upp, strax innan slutet får vi ett läge som så när trillar in. Anfallet efter kommer målet istället. Karin hittar Sparven som helt fri med målvakten rullar in bollen i mål, underbart.

Vi hade en del återbud av olika själ denna matchen. Detta gav oss möjligheten att se två nya namn i startelvan. Corre som gjort ett par inhopp tidigare gick in på mitten, hon gör en kanonmatch. Den andre spelaren var Andrea. Härligt att se henne i startelvan igen efter sin mammaledighet. Lite ringrostig i några lägen med det kompenserade hon med den härliga vinnarinstinkten, en av planens bästa.

3 min. Sparven, avslut på mål som målvakten tar lätt
3 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
4 min. Sparven, friläge, målvakten räddar
4 min. ÄFF, avslut utanför, höger om målet
11 min. ÄFF, avslut i ribban
12 min. Woody, avslut utanför, höger om målet
22 min. ÄFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
23 min. HÖRNA höger
24 min. ÄFF, avslut som blockas av motståndare
26 min. Lina A, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
27 min. ÄFF, avslut som blockas av motståndare
27 min. HÖRNA höger
33 min. Felicia S, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
35 min. HÖRNA höger
36 min. Sparven, farligt avslut strax över ribban
37 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
40 min. ÄFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
42 min. ÄFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
42 min. HÖRNA vänster

ANDRA HALVLEK, minut för minut
47 min. ÄFF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
48 min. HÖRNA höger
48 min. Sparven, farligt avslut strax över ribban
50 min. ÄFF, avslut utanför, höger om målet
58 min. ÄFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
59 min. ÄFF, farligt avslut strax över ribban
60 min. HÖRNA vänster
61 min. !!! MÅL 0-1, ÄFF friläge, tidigt skott mitt i målet
62 min. ÄFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
63 min. BYTE Maja B in - Cornelia H ut
65 min. !!! MÅL 1-1, Sparven. Assist: Carro O
71 min. HÖRNA höger
78 min. ÄFF, avslut utanför, vänster om målet
79 min. HÖRNA vänster
79 min. ÄFF, avslut utanför, vänster om målet
85 min. HÖRNA vänster
85 min. ÄFF, avslut utanför, höger om målet
87 min. BYTE Olivia K in - Felicia S ut
89 min. Olivia K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
90 min. !!! MÅL 2-1, Sparven. Assist: Karin F

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)