(0-1)
Vallens IF

En stark andra fixade en pinne

Äntligen var det dags att spela match efter två inställda. Vallen var på besök och det var DM det gällde.
Vi var lite extra nyfikna på våra nyförvärv, Linda och Elin. Linda har vi sett på plan förut i TDFF och hon gjorde ingen besviken. Elin som förflutit som Finsk mästare hade i alla fall jag inte nån koll på. Det märktes direkt att hon har högre divisioner i sig, härlig spelförståelse, kvicka fötter och målsinne. En smakstart med mål i första matchen. Men det roligaste av allt tycker jag nog var samarbetet mellan Elin och Karin. De verkar hitta varandra direkt, vad skall detta bli när det fått spela ihop ett tag.
Matchen var en jämn tillställning, Vallen något bättre i början innan vi tar över. Det visade sig även i målchanserna. De hade klart giftigare chanser än oss innan de kunde göra mål på en hörna. Strax efter målet hade Linda två riktigt bra lägen. En som var så när gå över målvakten och en strax utanför stolpen. Vi för spelet mer o mer men släpper tyvärr till en del kontringar. Lina var nära att kvittera i slutet efter en upprullning av Karin och Elin på kanten. Skottet blockades tyvärr av en back.
Andra halvleken var vi klart bättre en gästerna. Olivia hade ett farligt avslut omgående. Tyvärr bjuder vi på en straff i 7:e minuten som de gjorde mål på. Vi ökar trycket efter målet och har några hörnor som med lite flyt hade resulterat i mål. Men målet skulle komma, ett inlägg från Rosita som Karin bröstar tillbaka till Elin som på ett tillslag placerar in bollen i mål intill stolpen.
Vi hade tyvärr en period senare delen av matchen som Vallen kunde ta över lite och var så när att utöka ledningen med att avslut som snek stolpens utsida. Elin kontrade den farligheten genom att avsluta på exakt samma sätt.
I slutminuterna kom äntligen kvitteringen. En hörna som går till Karin, hon trycker till på volley, målisen räddar genom att boxa ut bollen. Maja tar ner den och drar till på halvvolley och kvitteringen är ett faktum.
Om man ser hur matchen utvecklade sig med ett sent kvitteringsmål får man vara glad för en poäng. Annars tycker jag med tanke på farligheterna och den onödiga straffen att tre poäng till oss hade speglat matchen bättre. Bland de bättre idag förutom de nämnda var Olivia, kvick i fötterna och med ett bra passningsspel.

5 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
8 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
11 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
17 min. HÖRNA vänster
18 min. Linda N, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. HÖRNA höger
20 min. HÖRNA höger
21 min. Julia Sk, avslut i högra stolpen
21 min. HÖRNA vänster
25 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
26 min. HÖRNA höger
31 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
31 min. Vallen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
32 min. !!! MÅL 0-1, Vallen närskott mitt i målet
34 min. Linda N, avslut på mål som målvakten tar lätt
37 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
37 min. Linda N, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
41 min. Olivia K, avslut på mål som målvakten tar lätt
42 min. Vallen, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
42 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
44 min. Lina A, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
45 min. HÖRNA höger

46 min. Felicia S, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
46 min. HÖRNA vänster
47 min. HÖRNA vänster
47 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
48 min. HÖRNA höger
49 min. Sparven, avslut utanför, vänster om målet
51 min. !!! MÅL 0-2, Vallen straff strax innanför högra stolpen
53 min. HÖRNA vänster
55 min. HÖRNA vänster
56 min. Julia Sk, farligt avslut som blockas av en spelare
56 min. HÖRNA vänster
61 min. Linda N, avslut på mål som målvakten tar lätt
62 min. Vallen, avslut på mål som målvakten tar lätt
64 min. BYTE Linnéa O in - Felicia S ut
64 min. !!! MÅL 1-2, Sparven. Assist: Karin F
69 min. BYTE Maja V in - Linda N ut
69 min. Maja V, avslut utanför, vänster om målet
70 min. HÖRNA höger
70 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
73 min. Lina A, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
76 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
78 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
81 min. HÖRNA höger
84 min. HÖRNA höger
84 min. Sparven, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
86 min. HÖRNA höger
87 min. Karin F, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
87 min. !!! MÅL 2-2, Maja V. Assist: Karin F

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)