Dam A:
1-5
 (1-3)

Tre pinnar i derbyt och tre mål av Josse

Idag var en så´n dag när små krämpor och dylikt präglade vårt lag. Ellen, Carra kunde inte vara med. Andrea, Mia och Emma kände sig inte helt kuranta. Hanna var tillbaks efter sjukdom. Johanna känning i ett lår, Malin fick utgå redan i andra minuten och Carro fick en smäll i skallen i andra halvlek, även hon fick utgå. Det är tur att vi har en så bra bredd och Julia som alltid ställer upp på kort varsel.

Malins skada (stukad fot?) satte lite griller i huvudet på oss i början, men efter ett tag tog vi tag i matchen. Millan som var riktigt pigg idag var först att testa Marre. Sedan var det Johannas tur och allt börja se rätt bra ut. I elfte minuten rullade Josse och Millan upp MM-försvaret, Millan avslutar med ett skott upp i nättaket. Glädjen varade inte så länge utan hemmalaget kunde kvittera i samma spelminut på ett friläge. Tio minuter senare hade Josse ett skott i stolpen och i samma minut gjorde hon 1-2 på en härlig framspelning av Johanna. Nu såg det mycket bra ut, vi tryckte på ordentligt. Och det tog inte så länge innan vi kunde öka på ledningen. Johanna snor åt sig bollen och skapar sig själv ett kanonläge där hon gör 1-3. Vi slappnade av lite efter målet och MM kunde få till ett stenhårt avslut i stolpen.

Andra halvlek började MM bäst och det tog en stund innan vi började trumma på. Vi hade ett massivt tryck i ca: 20 minuter med många farliga målchanser. Sedan slappnade vi av och bjöd in motståndarna i matchen. Nu gjorde detta inte så mycket för då fick vår nye målvakt Therese presentera sig med två kanon räddningar. Therese var för övrigt felfri och gav ett mycket bra intryck i sin debut i G/S-tröjan. Vi vaknade till igen och skapade ett gäng farligheter mot hemmalagets mål. Närmast var Hanna att göra mål på en skarvning, Elin var den som slog det fina inlägget. I slutet försökte MM lyfta upp men det straffade si med detsamma. Först snurrar Mia upp ett gäng innan hon levererar en kalaspassning till Josse som gör 1-4. Ett par minuter senare är det Hannas känsliga fot som hittar Josse med ett friläge och mål som belöning. Vi hade snudd på ytterliga mål men 1-5 stod sig matchen ut.

Detta var en härlig seger och det inte bara med tanke på resultatet. Elin gör sin andra A-lagsmatch, och vilken match sen. Hon med våra andra yttermittfältare dominerade mittfältet ihop med Millan så att Ida och Ulle nästan inte fick nåt att göra. Det var kanske en överdrift för våra innermittfältare gjorde som vanligt ett kanonjobb. Millan var nog den spelare som lyfte sig mest av alla idag, klart bästa matchen för i år från hennes sida. Josse blev matchens lirare, Johanna kanske kunde ha utmanat henne om inte vi sparat hennes lår. Hanna som kom in istället för Johanna visar att formen är på väg med många delikatesser från hennes känsliga fot och huvud. Backlinjen (utan skadade Malin, och småkrassliga Emma och Andrea) var som vanligt mycket bra.

Och till sist några ord om vårt nyförvärv Therese. Trots att hon inte fick så mycket att göra imponerade hon ändå. Med ett oerhört lugn regerade hon både inne och utanför straffområdet. Hon avvärjde ett antal kontringar, dirigerade försvaret och han med några högklassiga räddningar. Man kan undra hur bra hon kan bli när hon fått känna gänget och vårt spel lite bättre.