(1-2)

Orust - Stenungsunds IF (DM Semi)

Måndag och dags för DM Semifinal mot Stenungsunds IF på ett för dagen inte soligt Lövängens IP. För första gången i år blir det spel i regn och det kändes väl ändå rätt rimligt med tanke på att det är midsommarvecka.

Första halvlek: 1-2
Detta var en bonusmatch jag sett framemot ett tag. Stenungsund har överraskat i år och går väldigt bra i ettan och vi visste vi skulle få oss en ordentlig genomkörare och en bra värdemätare mot detta högintensiva lag. Förutsättningarna var rätt så goda, ”Woody” hade åkt på en inflammerad stortå och fick sälla sig till skaran av skadade spelare. Annars hade vi de flesta tillgängliga för spel. Vi startar matchen med fullpress och de första inledande minuterna gör vi helt okey. Det dröjer dock inte många minuter innan gästerna har bra kontroll på handlingarna. Vi blir inte på något sätt utspelade, det var snarare att vi spelade bort oss själva. SIF lämnade gärna över taktpinnen till oss och vi hade fasligt svårt att få ordning på vårt spel med boll, vi stod för en uppsjö bolltapp och gästerna kunde slå om och spela ett väldigt rakt anfallsspel med mycket djupledsbollar över vår backlinje. Det blev en bra fart på tillställningen men för vår del på tok för okontrollerat. SIF tar ledningen efter drygt 10 minuter. Vi slarvar och drar inte iväg en lös boll i eget straffområde som deras forward kan plocka upp och dunka in från dålig vinkel vid kortlinjen. Vi har fortsatta problem att höja oss spelmässigt och det blir inte bättre när vi faller ner i pressen. Det är självklart att tempot, motståndet och faktiskt underlaget var några rätt tunga anledningar till många av våra bolltapp men jag vet att vi kan prestera en betydligt bättre fotboll än det vi gjorde under den här perioden. Samtidigt tror jag vi var lite förvånade över gästernas spel. Tror inte tjejerna var inställda och förberedda på att få så mycket boll som vi hade och det kan givetvis också spela en viss roll. SIF utökar sin ledning till 0-2 på ett mäktigt distansskott efter en halvtimme ungefär och vi behövde få till en förändring på planen. Tidiga byten brukar inte vara vår melodi men något behövde hända och Joanna fick kliva av till förmån för Jennie. Jag ska inte säga att matchbilden ändrade sig snarare har vi lite flyt med oss, Lollo räddar två ”frilägen” och på en omställning på vår högerkant får Karin en bra djupledsboll och sätter av i en bra fart. Hon tar sig ner mot kortlinjen och får på ett bra inlägg som går förbi våra spelare som löpt in mot första yta men som letar sig till en helt fri Maja på bortre, Maja får t.om tid på sig att ta ner bollen innan hon behärskat rullar in reduceringen. Målet agerar lite väckarklocka för oss och vi höjer oss faktiskt något spelmässigt under de återstående minuterna innan halvtid.

Andra halvlek: 2-2
Måste säga att jag älskar den här typen av matcher. Vi har inget att förlora och spelar helt utan press, det gör förutsättningarna så mycket enklare än under en seriematch. Vi konstaterar att det inte finns någon anledning till varför vi inte ska höja vårt spel i andra, vi hade nu känt på våra motståndare och kände att vi kunde matcha deras bolltempo utan några större svårigheter. Andra halvlek ska visa sig bli en riktigt trevlig historia i regnet. Vi slår tillbaks till fullpress och visar direkt från start en attitydsförbättring. Vi hittar bättre kombinationsspel, sätter våra passningar, vågar utmana kommer med fler folk i anfall osv osv. Kvitteringen kändes inte så långt borta och den skulle komma relativt snart också. Efter dryga kvarten in i andra halvlek jobbar Karin fram bollen till Jennie mitt i slottet och hon kan efter att ha tagit emot bollen tåa in den otagbart för keepern och hemmalägret kan få brista ut i vild glädje. Vi nöjer oss dock inte där och det efterföljande minuterna är de bästa vi presterar i matchen. SIF spelarna blir frustrerade när dom inte kommer någonstans och ju mer irriterade dom blir desto bättre blir vi. Jag kände mig helt övertygad om att vi skulle klara av att avgöra under ordinarie matchtid men det ville sig inte hela vägen. Jennie får ett par lägen till varav ett är ett riktigt kanonläge, rätt så identiskt med hennes mål men drar avslutet rakt i magen på keepern, Karin sprintar sig till ett riktigt bra läge hon med men ett uppoffrande försvarsspel stoppar hennes avslutsförsök. Närmast kommer dock Sandra, på ett av många anfall på hennes högerkant får hon bollen i höger utkant straffområdet. Karin som slått bollen till henne löper sig till en riktigt bra position snett inåt bakåt och skriker sig hes efter bollen, dessutom har vi ytterligare ett par spelare i bra position i straffområdet så när Sandra vinklar upp för att gå på eget avslut med fel fot måste jag erkänna att jag inte riktigt kände mig helt tillfreds med det beslutet. Sandra kunde förstås inte bry sig mindre och drog på ett curlat kanonavslut med vänstern som målvakten bara kan ställa sig och kolla på när det dunkar ribba ut ett par centimeter för högt från att bli ett riktigt drömmål. Ledningsmålet uteblir och förlängning väntade.

Förlängning 2x15 (3-4)
Ofta i utslagsmatcher såsom denna brukar förlängningen inte bli något annat än en halvtimmes väntan på straffar. Så skulle fallet inte bli denna afton. Vi kände att vi hade momentum och ville definitivt gå för ett avgörande. Trötta ben och huvuden existerade inte och tjejerna fortsatta tugga på med bra intensitet. Det flyt vi kände att vi haft med oss i matchen skulle dock visa sig vara som bortblåst i förlängningen. Det dröjde bara ett par minuter innan en storspelande Annelie stoppar ett inlägg med magen strax utanför eget straffområde och blir avblåst för hands. Frisparken slås med en ruskig kvalité och Lollo kan inte mycket göra då bollen skruvar sig in i bortre krysset. Det är förstås skitsurt att åka på en sån frispark från en i övrigt väldigt bra domartrio men det ska tilläggas att även vi fick ett par frisparkar av modellen billigare tidigare i matchen så finns inte så mycket att klaga på där heller. Efter målet tvingas Oskarsson till ett byte efter misstänkt kramp (misstänkt eftersom hon tydligen aldrig haft kramp innan och visste inte hur det kändes) Corre kommer in i spel och det blir en liten rockad där Carro flyttar upp på det centrala mittfältet. I samband med detta rusar Lollo ut på en djupledsboll, slänger sig, skopar upp bollen och får en spark rakt i huvudet av en vilt satsande forward. I mitt tycke helt vårdslöst och även om Lollo kan fortsätta efter en stund tvingas hon ändå utgå med huvudskada en stund senare. Vi trycker på offensivt på trötta ben och SIF kan i andra förlängningskvarten utöka sin ledning med två måls marginal igen. Återigen på ett mäktigt distansskott. Vi har vid det här laget flyttat upp Julia på topp och när Lollo bryter men knappa 10 kvar kommer Felicia in på plan och Linn får dra på sig målvaktshandskarna. Vi spelar med en större desperation i slutet och slår upp bollen mer på chans. Detta är ett spel vi inte tränat något på men vi får ändå utdelning. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet dimper bollen ner till Julia som dunkar in den i bortre. Tjejerna såg lite förvånade ut och glömde nästan av att ta med sig bollen upp till avspark. Det var lite bråttom då klockan nu stod på 122 spelade minuter (stopptiden förstås tillagd vid vårt målvaktsbyte) Vi erövrar boll direkt på avspark och Felicia dunkar iväg en ny långboll mot forwards, Karin jobbar fram en hörna och vi lyfter upp allt som är. Hörnan kan tyvärr enkelt rensas undan och domaren blåser av tillställningen.

Skittråkigt att förlora en sån här match förstås, hellre under spel än på straffar dock och det vore hjärndött att klaga på vår prestation ikväll. Många tjejer spelar 120 minuter + stopptid idag och gör så med bravur. Jämfört med hur våra seriematcher ser ut fick vi idag spela i ett betydligt högre tempo och det är grymt att se hurpass väl vi kan genomföra det. En eloge till hela vår trupp för en grym prestation och inte minst en ännu bättre inställning där vi aldrig slutar tro på det vi gör.

Och förstås ett stort lycka till Stenungsunds IF i DM finalen.

0 min. HÖRNA vänster
1 min. HÖRNA höger
11 min. !!! MÅL 0-1, SIF närskott strax innanför vänstra stolpen
12 min. HÖRNA vänster
17 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
21 min. SIF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
26 min. SIF, avslut i vänstra stolpen
26 min. SIF, avslut som blockas av motståndare
26 min. HÖRNA vänster
26 min. SIF, avslut, över målet
28 min. !!! MÅL 0-2, SIF skjuter in bollen i vänstra krysset
30 min. SIF, friläge, målvakten räddar
32 min. SIF, friläge, målvakten räddar
33 min. BYTE Jennie S in - Joanna J ut
34 min. !!! MÅL 1-2, Maja J. Assist: Karin F
36 min. HÖRNA vänster
36 min. HÖRNA höger
37 min. SIF, farligt avslut som blockas av en spelare
37 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
38 min. HÖRNA höger
39 min. SIF, avslut i ribban
40 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
40 min. HÖRNA höger
41 min. SIF, farligt avslut strax över ribban
43 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
45 min. SIF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

ANDRA HALVLEK, minut för minut
48 min. VARNING SIF
48 min. Carro O, avslut, över målet
50 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
51 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
58 min. Linn R, avslut utanför, vänster om målet
60 min. Julia Sk, avslut utanför, höger om målet
64 min. !!! MÅL 2-2, Jennie S. Assist: Karin F
66 min. HÖRNA vänster
67 min. HÖRNA höger
68 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
69 min. HÖRNA vänster
69 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
74 min. Sandra R, avslut i ribban
75 min. Maja J, farligt avslut strax över ribban
81 min. HÖRNA vänster
81 min. Hanna O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
82 min. Jennie S, avslut utanför, höger om målet
83 min. HÖRNA höger
85 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
85 min. HÖRNA höger
87 min. SIF, avslut, över målet
88 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt

Förlängning
92 min. !!! MÅL 2-3, SIF frispark strax under ribban
105 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
106 min. Julia Sk, avslut på mål som målvakten tar lätt
106 min. BYTE Cornelia H in - Hanna O ut
108 min. Maja J, farligt avslut som blockas av en spelare

2:a förlängningskvarten
111 min. !!! MÅL 2-4, SIF skjuter in bollen strax under ribban
112 min. HÖRNA vänster
112 min. Annelie A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
115 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
117 min. BYTE Felicia S in - Lollo ut
119 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
122 min. !!! MÅL 3-4, Julia Sk. Assist: Maja J
123 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)